16-jarige Mitch Conen debuteert in het eerste elftal

Vorige week bereikte hij de gedenkwaardige leeftijd van 16 jaar. Tegen Diepenbeek VV De Zwaluw kreeg hij het bijbehorende cadeau van trainer Stefan Saelmans. Mitch Conen debuteerde in de 75ste minuut voor de eerste ploeg van FC Maasland NO. De Maaslanders stonden toen al op een onoverbrugbare achterstand van 3-0.

Alles wat de ploeg vorige week in de eerste winstpartij van het seizoen wél had, ontbrak vandaag. De absolute wil om te winnen en om een goal te maken, hebben de meegereisde supporters niet gezien. Weliswaar voetbalde FC Maasland in de eerste helft best aardig tussen de twee zestienmetergebieden, maar voor de goal kon geen vuist worden gemaakt.

Hoe anders de gastheren. De Diepenbekers stonden voor aanvang van de wedstrijd op een tweede plek, maar na vandaag zijn de blauwzwarten – wat een mooi tenue trouwens! – lijstaanvoerder. Het verschil wordt gemaakt in de voorhoede, die wordt bemand door een stel uitgekookte ouwe rotten. Bijna elke kans is een doelpunt. Het eerste doelpunt hebben we moeten missen, omdat de Nederlandse wegbeheerders de derde rijstrook op de A2 gesloten hielden, terwijl het deze mooie nazomerzondag drukker was dan pak ‘m beet op een doordeweekse woensdag. Als gevolg daarvan stond uw verslaggever bijna 40 minuten stil op weg naar de periferie van Genk.

Goed, die eerste goal viel dus al vroeg. Volgens de echtgenote van de voorzitter wandelde de linkerspits van De Zwaluw met de bal aan de voet door het strafschopgebied, passeerde achteloos enkele tegenstanders en kon één-tegen-één de hoek uitzoeken. “Maasland begon ook veel te slap”, analyseerde ze. Toen de verslaggever arriveerde was er al een kwartier gespeeld. Maar in het half uur tot de rust hadden de mannen van Saelmans het betere van het spel. Dat leidde weliswaar tot een viertal kansen, maar doelpunten ho maar! Net op het moment dat langs de kant voorzichtig werd geopperd dat het wel mooi zou zijn als FC Maasland net voor de thee de gelijkmaker zou kunnen maken, viel de 2-0. Ondanks het dringende advies vanaf de kant en vanuit de goal dat er geen voorzet mocht komen, kreeg de rechterspits die ruimte toch. Een door twee Maaslanders gedekte Diepenbeker verlengde de bal achter zijn standbeen langs in de lange hoek. Keeper kansloos.

Hoopten de meegereisde supporters op een feller FC Maasland na de rust, dan werd die verwachting al snel de grond in geslagen. Het was allemaal niet best wat de tricolores op de mat legden. Diepenbeek had tijdens de thee afgesproken de wedstrijd rustig – met de nadruk op rustig – uit te spelen en dat deden ze dan ook. De slordige aanvallen van Maasland konden de runner up niet verontrusten en toen de door alle wateren gewassen Geert Bosmans vanaf de zestien vogeltjevrij aan mocht leggen, belandde nummer drie in het net.

Daarna spaarde trainer Saelmans zoveel mogelijk zijn dragende spelers. Dat Mitch daardoor een week na zijn zestiende zijn debuut mocht maken, is mooi meegenomen. Een lichtpuntje in een ploeg die vandaag het elan mistte dat vorige week voor de zege zorgde.

Please follow and like us:
0