FC Maasland verliest!

Flink wat volk afgelopen zaterdagavond voor de wedstrijd tegen Wijshagen dat broodnodig punten moest sprokkelen om zich veilig te stellen. De aftrap werd gegeven door de prinsen, jeugdprinsen en jeugdprinsessen van de karnavalsverenigingen van Kessenich en Ophoven, die nadien op de foto mochten samen met de spelers (zie foto).

Maasland begon zeer sterk aan de wedstrijd: het eerste half uur was er een hoog tempo, goed voetbal, snelle bal circulatie en permanente druk van FC Maasland. Gevolg: hoge pressing en Crijns die gevangen zat met twee spelers in dekking  en geen ruimte kreeg.  Iedere aanval stokte in de zestien. Op één van die aanvallen hernam Wijshagen snel, speelde een diepe bal op hun spits maar door mistasten van een verdediger kwam Niels Maggen in een 1 tegen 1 buiten de rechthoek. Niels ontzette nog maar de bal kwam ongelukkig in de voeten van de spits van Wijshagen die de bal in het lege doel kon plaatsen.

Maasland kon echter niet dreigen en ging rusten met een 0-1 achterstand.  Trainer Rob herschikte zijn veldbezetting, posteerde de sterk spelende  Santos De Kort voorin maar op de tweede schaarse tegenaanval van Wijshagen was het raak.  Als even later een trekfout van Bart Jansen tegen de achterlijn met een strafschop werd bedacht scoorde Wijshagen aan 100 procent en stond het plots 0-3 voor. De kelk was nog niet leeg want ook een vierde bal op doel verdween achter een kansloze Niels Maggen.  Vier keren over de helft komen en vier keer scoren. Je hebt van die momenten dat alles meezit.

Het laatste kwartier van deze wedstrijd was voor Maasland. In enkele minuten stond het 2-4 via Bosmans en De Kort. Wijshagen panikeerde even en hing in de touwen. Helaas was er de tijd niet meer …  Wijshagen wint met  2-4 en FC Maasland verliest voor de tweede keer op rij.

Aanstaande  zondag 20 maart wacht de moeilijke verplaatsing naar Lanaken VV dat met 1 punt op 6 ook rekent op de overwinning.

Please follow and like us:
0