FC Maasland verliest in Hasselt

Offensieve kopzorgen voor trainer Davy Schetz met de moeilijke verplaatsing naar HO Heide Hasselt: Sabir Chadli out voor langere periode met een spierscheur en Dennis Crijns eveneens out met een hersenschudding. Ook Thomas Breemans, die vrijdagavond tijdens de beloftenwedstrijd  meermaals de verdediging van HO Heide Hasselt aan het werk zette maar geblesseerd uitviel was ook niet beschikbaar.
Van de youngsters die de kop aan het venster steken kon enkel Robbe Vandeberg op de bank plaatsnemen, samen met de heroptredende Hatim Hajbat.

Ondanks het gepuzzel begon Maasland sterk. Diego Gielen zette een spurt in, een zooltje naar Frank Kessen en die liet de 0-1 optekenen in minuut 3. Het kwartier erna  claimde Maasland de partij maar toen begon Hasselt beter te combineren. Frank Kessen kreeg nog een kans maar schoot nipt over doel. Maasland verloor nadien de slag op het middenveld en HO Heide Hasselt combineerde vlot. Sef Deben moest enkele keren gevat tussenkomen. Maasland had het heel moeilijk en het belangrijkste was nu de voorsprong vasthouden.  Ref Janssen liet een handspel in de backlijn  van Maasland onbestraft.  Met de rust in zicht  kreeg HO Heide een hoekschop die naar de eerste paal werd gedraaid . Sef  Deben sloeg de bal weg maar tegen het achterhoofd van Vandersanden waarop de bal in doel caprioleerde: 1-1.

De tweede helft ging HO Heide op zijn elan verder en zorgde met vlot combinatievoetbal voor verwarring bij Maasland.  Vandersanden kon zijn tweede van de avond maken toen hij ongehinderd in het pak mocht binnen knikken: de bal sprong via de paal in doel waar Sef Deben nog erger probeerde te voorkomen maar de bal had de lijn overschreden. Nog meer pech als  Martijn Deckers en Jens Van Elslander geblesseerd uitvielen. Jeroen Kuypers moest naar de kleedkamer met een tweede geel kaart. De laatste tien minuten speelde Maasland alles of niets  en dit leverde ei zo na de gelijkmaker op maar Wouter Thaens mikte naast doel.

FC Maasland Noordoost had een prima zaak kunnen doen maar enkele knappe prestaties worden telkens afgewisseld met onnodig verlies.
Zaterdag 3 december wacht thuis Lanaken vv. Gunnen onze jongens de supporters een sinterklaasgeschenk?

Please follow and like us:
0