6 MEI 2016: G-Team zet zegetocht verder en speelt zaterdag de finale!

Ook dag 3 van de Special Olympics beloofde een zonnige dag te worden. Hopelijk zou dit mooie weer gunstig zijn voor de wedstrijdresultaten.

Goed ingesmeerd met zonnecrème mochten we aantreden voor de eerste wedstrijd van de dag. Die wedstrijd waar ons team zijn tanden in mocht zetten, was de wedstrijd L’Azimut – FC Maasland NO. Het was een evenwaardige tegenstander waar onze heren en dames tijdens de wedstrijd hard hebben moeten knokken om het op een gelijkspel te houden: 2 – 2 ! Het was een zenuwslopende partij want de wedstrijd verliezen betekende dat de kans op een gouden of zilveren medaille klein zou worden. Daar we na het eindsignaal een gelijke stand hadden afgedwongen, hielden we onze kans op een finaleplaats open. Alles hing dus af van de laatste poulewedstrijd tegen Sapi Chapelle.

Deze laatste poulewedstrijd werd in de namiddag afgewerkt in ware Special Olympics-stijl. De tegenstander die we tegenover ons kregen was niet van ons pouleniveau en zij hadden hun andere wedstrijden verloren met grote cijfers. Ook ons team stond al snel voor met 6 – 0. Daar we het team van Sapi Chapelle ook met een goed gevoel naar huis wilden laten gaan, werd er tussen onze spelers en entourage afgesproken om de tegenploeg ook enkele doelpunten te laten maken. Dit wilde echter niet lukken. Dan maar overleggen met de organisatie en de scheidsrechter en beslissen dat we met 1 speler minder gingen spelen. Ook dat bracht niet veel soelaas en we stonden al snel voor met 8 – 1. Het laatste noodmiddel dat we konden toepassen, was één van onze trainers een shirt aantrekken van de tegenploeg en hem laten meespelen met de tegenspelers. Zo gezegd, zo gedaan. Zo konden ook zij enkele doelpunten maken en eindigde de wedstrijd op 8 – 3. Het gevoel om de mannen van Sapi Chapelle te zien glunderen door hun gemaakte doelpunten was hartverwarmend.

Na het beëindigen van de laatste poulewedstrijd begon het bij onze spelers door te dringen dat ze morgen in de ‘grote’ finale staan en dat ze een gouden of zilveren medaille kunnen winnen ! De stress begon al toe te nemen en de strategieën werden al duchtig besproken tussen de spelers. We zullen moeten afwachten hoeveel stress ze morgen zullen hebben en of ze deze stressgevoelens onder controle kunnen krijgen. Ze zullen alleszins terug naar huis komen met eremetaal !

Vele voetbalgroeten van ons allemaal.

 

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
Please follow and like us:
0