DE PADRES FAMILIAS VAN KESSENICH

Al ruim 50 jaar zijn ze actief als vrijwilliger, Jef en Lisette Luijsmans. Een openhartig interview met twee pracht mensen!! Gestart in ’t Rietje in de jaren 60 en nog altijd even enthousiast en gepassioneerd.

Als ik Jef vraag om een interview is zijn eerste reactie: Prima, maar wel samen met Lisette, zij hoort erbij, zonder haar doe ik het niet! Zo gezegd, zo gedaan. Ik wordt uitgenodigd  bij Jef en Lisette thuis.  De deur zwaait al open voordat ik heb aangebeld, met een brede glimlach wordt ik welkom geheten door Lisette; Kom binnen jong! Gezellig  aan de keukentafel  met een tasje koffie.Ik zit aan tafel met twee vrijwilligers in hart en nieren die het enthousiasme nog altijd uitstralen. Op de vraag hoe ze in het voetbalwereldje terecht zijn gekomen antwoord Jef: Ik heb altijd graag willen voetballen, maar mocht dit nooit van mijn ouders. Toen Blauwvoet werd opgericht ben ik direct lid geworden. Toen ik Lisette leerde kennen vertelde ik haar dan ook dat ik graag met haar wilde trouwen onder twee voorwaarden; in de gemeente Kinrooi komen wonen en akkoord gaan dat ik bij de voetbal blijf!! Lisette moet er hartelijk om lachen als ze terug denkt wat die beslissing destijds heeft teweeg gebracht.Tijd om er wat oude foto’s bij te halen. Lisette tovert prachtige foto’s van weleer op tafel met een stralende Jef als aanvoerder van het toenmalige 1e elftal van de Blauwvoeters.

DE KAMPIOENSCHAPPEN VAN BLAUWVOET KESSENICH. DAT VERGEET IK NOOIT MEER !

Vanaf dat ik speler werd bij Blauwvoet Kessenich ben ik nooit meer weg gegaan zegt Jef.  Destijds begonnen op de oude locatie aan het Sweversveld in ’t Rietje (kantine met rieten dak) en nu nog altijd wekelijks actief aan de Toekomststraat. Als ik terug denk aan vroeger kom ik toch bij de kampioenschappen van Blauwvoet Kessenich. Dat vergeet ik nooit meer! Twee keer kampioen geworden waarvan een keer gepromoveerd naar de 2e provinciaal. Nu vele jaren later zijn we nog altijd wekelijks actief zegt Lisette. Op weekenddagen ben ik ’s morgen om half acht al aanwezig. Op mijn vraag waarom ze al zo vroeg aanwezig is krijg ik een verbaasd gezicht en antwoord Lisette; tja, het moet toch al lekker warm zijn als de ploegen hier arriveren! De kantine, de kleedlokalen en ook de scheidsrechter moet er warmpjes bij zitten. Het is een groot gedeelte van ons sociale leven geworden het is niet meer weg te denken. Ik kan toch niet stil zitten zegt Lisette. Vroeg werkte ik in Eindhoven, werkte in een café en was bezig voor Blauwvoet. De shirtjes gingen wekelijks mee naar huis. Ze waren zo smerig dat ik ze in de waterput hierbuiten uitspoelde voordat ik ze in het machine deed., dat waren nog eens tijden! We zijn erg trots wat we met z’n allen hebben opgebouwd in Kessenich, de vrijwilligers werking is zeer hecht. Wekelijks maakt Pietje Willen een schema wie wanneer en wat moet doen, dat wordt aan de vrijwilligers verspreid op papier en iedereen draagt zo zijn verdienstelijk steentje bij. Jef: Elke maandagochtend ga ik samen met Pietje Willen poetsen en de bestelling doen voor de komende week. Rond het middaguur zijn we klaar en dan heeft Lisette het eten al op tafel staan.

Ik ben een echter Blauwvoeter zegt Jef. Ik was dan ook zeer tegen de fusie. Ik vond het een slecht idee. We hadden als Blauwvoet Kessenich nog wel even kunnen doordraaien.  Als ik daar nu op terug kijk  was dat pure emotie. De fusie en totstandkoming van FC Maasland NO is het beste wat is gebeurd. We staan er  volledig achter we voelen ons er zeer thuis. Het huidige Maasland is veel beter georganiseerd en kan beter weerstand bieden aan andere clubs in de omgeving. Op de vraag wat er nu echt is verbeterd in vergelijking met destijds  is het antwoord van Jef; Er is veel verbetert maar vooral de jeugdwerking bij Maasland, dat is echt fantastisch. Die zijn echt goed bezig!!

DAT TREFT WANT WIJ ZIJN TROTS OP JULLIE !

Dan is het nog even tijd voor een mooie foto. Oei, daar zijn we niet op voorbereid zegt Lisette lachend. Al snel komt het verlossende antwoord. We zijn trots op een mooie foto van ons 50 jarig huwelijk. Dat treft want wij zijn trots op jullie!!  Een leuk interview met twee  fantastische mensen. De trots straalt er vanaf, de gastvrijheid is  enorm en “of the record” krijg ik nog even te horen  wat Jef van de wedstrijd van gisteren vond.  Dat laten we  maar voor wat het is. Dank voor jullie gastvrijheid en hopelijk mogen we nog lang rekenen op jullie steun!