Dennis Crijns scoort 4 keer!

Kon Maasland zijn zegereeks verder zetten? De openingsfase liet anders vermoeden. Niel SK startte veel gretiger, terwijl de tricolores gezapig  de partij hadden aangevat. Dat zorgde ervoor dat doelman Niels  Maggen in de eerste minuut al de meubelen moest redden.  Maar toch kwam Maasland op voorsprong. Vrije trap Geert Bosmans  and his royal airness Bart Jansen knikte de bal voorbij doelman Bijnens: 1-0.

Maasland leunde weer rustig achterover en Niel scoort te gemakkelijk nadat bij een hoekschop twee Niel-spelers moederziel alleen werden vrijgelaten aan de tweede paal: 1-1. Niel SK  kreeg moed, stuwde de bal voor doel en Kaes mocht  binnen de minuut  de 1-2 binnenkoppen.  Sein voor Geert Bosmans om het heft in handen te nemen. Op het kwartier, slimme pass binnendoor, Kessen loopt zich mooi vrij en doelman Bijnens haalt Frank onderuit. De ref wijst terecht naar de stip en toont de rode kaart aan de doelman van Niel. Geert Bosmans zet zich achter de bal  en trapt  de strafschop mooi binnen. De bordjes opnieuw in evenwicht.

Nog geen minuut later stuurt Geert  Bosmans Dennis Crijns mooi in het straatje. Een Niel-speler trekt aan  de noodrem  en haalt Crijns voor de rechthoek onderuit.  De ref is mild  en toont een gele kaart. Maasland ontbindt nu al zijn duivels en Crijns scoort in de 20° minut zijn eerste van de avond.  Een kwartier later is het opnieuw raak als Crijns de 4-2 scoort na knap voorbereidend werk Geert Bosmans: slim de buitenspelval omzeilen,  alleen op de doelman af en niet zelfzuchtig het balletje op een presenteerblaadje leggen voor Dennis: klasse.

Maasland heeft nu vrij spel tegen 10 man. De tweede helft verzuimt Maasland enkele keren de score verder uit te diepen. Het is evenwel Crijns die nog twee keer scoort  en op vier doelpunten afklokt. En dit onder het bewonderend oog van Burgemeester Jo brouns, die nog altijd de eer krijgt om 6 doelpunten te hebben gemaakt op 65 minuten in het eerste elftal.

De wedstrijd is gespeeld maar helaas krijgt de onfortuinlijke Ben Peeters nog rood na een onschuldig schouderduel… .  Hatim  miste nog na een knap opgezette aanval van de sterk ingevallen Toby Koolen.  De talrijke youngsters mogen weer op een goede partij terugblikken. Enkel de beginfase was te slap maar 6-2 zijn cijfers die tellen. Met bij momenten zeer goed voetbal  zet Maasland NO zijn opmars voort: 12 op 12 en de laatste zes wedstrijden niet meer verloren.

Volgende week wacht de aartsmoeilijke trip naar Godsheide. Een partij waar men zeker iets goed te maken heeft na de slechte heenwedstrijd en de zeer zware nederlaag verleden seizoen.