EERSTE ELFTAL 4de PROVINCIALE SPEELT GELIJK IN LEUT

De allereerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen leverde een verdiend gelijkspel op voor het eerste elftal B.
Na het harde voorbereidingswerk waren onze jongens klaar voor de uitdaging. Het was echter moeilijk in te schatten of ons eerste elftal B klaar zou zijn voor de competitie in 4de provinciale.
“De tegenstrever LS Leut ligt ons niet”, kregen we zaterdag nog te horen van onze erevoorzitter Jef Luysmans. “Daar hebben we in het verleden niet veel punten gepakt…”
FC Maasland begon twijfelend aan de wedstrijd. Het was zoeken naar de juiste posities en het samenspel was stroef. LS Leut kon hiervan profiteren en scoorde in de 12de minuut: 1-0. Het zou een moeilijke namiddag worden!
Gaandeweg kwamen de jongens beter in het spel maar de kansen waren zeer schaars. Het betere combinatiespel was voor FC Maasland, maar daar koop je niets mee. Na de rust dreef FC Maasland het tempo op, de posities werden beter ingevuld en de kansen bleven niet uit aan beide kanten. Bij momenten werd het bitsiger en de scheidsrechter moest meermaals de gemoederen bedaren. FC Maasland bleef aandringen en in de 85ste minuut scoorde Joppe Stoffels op aangeven van Selim Latifaj. Een verdiend punt.
Woensdag 30 augustus speelt het eerste elftal B haar eerste thuiswedstrijd tegen Genk VV B. De aftrap wordt gegeven om 18u30.