Eerste seizoenshelft. De statistieken

“Time flys when you’re having fun”. De eerste helft van het voetbalseizoen 2017-2018 is al weer teneinde. Tijd om eens te kijken naar enkele statistieken.  

Het eerste elftal mag met gepaste trots terug kijken op de eerste seizoenshelft. De matadoren van trainer Davy Schetz staan 2e op de ranglijst en sprokkelde 26 punten bij elkaar in totaal 14 wedstrijden. In deze 14 wedstrijden werd 25 keer het doel van de tegenstander gevonden, amper 6 % van de totale goals tot nu in de 3e provinciaal B.  Met 8 doelpunten nam Frank Kessen bijna 1/3 van de totale score voor zijn rekening.

Het team van trainer Peter Pepels staan na een seizoenshelft op een verdienstelijke 7e plaats in de 4e provinciale reeks C. Met een totaal van 52 gemaakte doelpunten is de productie in de 4e provinciaal beduidend hoger. In totaal werd in de 4e provinciaal C maar liefst 760 keer doel getroffen, bijna dubbel zoveel als in 3C (418 doelpunten).  

Bijzonder is de prestatie van de dames. In 3e provinciaal werden ze vorig seizoen nog regelmatig weggespeeld met opmerkelijke uitslagen. Dit seizoen slagen de dames onder leiding van Jessica Segers en Eef Paulussen er zeker in om een rol van betekenis te spelen. Met 19 punten staan de dames fier op de 5e plaats in de ranglijst. Een doelsaldo van +32 is veelzeggend.  Een compliment waard. 

Onze eerste kampioen van dit seizoen is een feit. De provinciale U15 werd overtuigend herfstkampioen. Een knappe prestatie van de jongens van trainer Rudy Poelmans. Een wedstrijd voor het einde van de reeks was het pleit al beslecht en kond het feest losbarsten. Proficiat mannen!! 

Met 36 doelpunten voor en 17 tegen is het G-team bezig aan een imponerend seizoen en bezitten ze nog altijd de ongeslagen status! Zelfs de ervaren mannen van de Rabbedabbers waren niet in staat om het G-team uit evenwicht te brengen. Wie volgt??

De meeste recente editie van de inmiddels befaamde wedstrijd tussen de B- en de C reserven werd met overtuiging gewonnen door de B reserven. Opmerkelijk feit was dat Christof Vanvlijmen met 4 doelpunten een meer dan belangrijk aandeel had in de overwinning. De uiteindelijke 5-2 overwinning is tot in de kleine uurtjes gevierd.