El Classico: Christof Vanvlijmen beslist derby !

Zondagmorgen wakker worden met een kater, iedereen kent het gevoel maar lang geleden dat deze zo goed gevoeld heeft als vandaag. Eindelijk nog eens de zege gepakt in de derby. Zalig!

Terug naar zaterdagmiddag…
Weken leefden we al toe naar de derby, de zege moest en zou voor ons zijn want we hadden nog wat recht te zetten na onze heenmatch die de jongens uit Kèsing terecht wonnen. Na een zeer zwakke seizoenstart begonnen we enkele weken geleden aan een opmars. Coach Choc (Wouter Simons nvdr), waar de hele ploeg achter bleef staan in moeilijke tijden, stuurde tactisch bij en stilaan begon de mayonaise te pakken.

Enkele weken geleden op vrijdagavond in Beek volgde dan de kentering. We speelden een dijk van een partij, helaas gingen we hier nipt onderuit. Maar er was iets losgekomen in de groep. De week erna versloegen we thuis Opitter en vorige week versloegen we zelfs de ongeslagen leider, As. Nu wisten we het zeker, als we zo blijven spelen kunnen we iedereen in de reeks aan.

Maandagavond kreeg Choc de bevestiging van maar liefst 18 spelers die ter beschikking waren voor de derby. Positieve selectieproblemen dus, hij wreef zich eens in de haren en zocht naar een goede oplossing. Deze werd gevonden en de selectie werd herleid naar 15.

Het strijdplan was klaar dus we konden eraan beginnen. De aftrap werd gegeven door de Sint en zijn pieten onder luide aanmoedigingen van de thuisaanhang. Het vuurwerk deed zijn ding en DJ Yves knalde de laatste muziek door de boxen.

Klokslag 14.30u kon dan de grote “Christof-Vanvlijmen-show” beginnen. De wedstrijd werd afgetrapt door de bezoekers, na een studieronde van een kwartiertje kwam de bal bij Kris(tiano) Peeters die aflegde tot bij Vanvlijmen: 1-0 . De supporters gingen uit hun dak. Niet veel later kwamen de bezoekers opzetten en konden al snel tegenscoren op een hoekschop 1-1. Alles was te herdoen en we waren even van slag. Het was even schrikken toen de bezoekers via een ver schot de lat raakten, het sein om terug de match in handen te nemen. Joris en Bram zetten het middenveld terug naar hun hand en zetten de lijnen uit. Op het halfuur werd Christof het straatje ingestuurd: 2-1. En of hij scherp was gisteren! 2 kansen, 2 doelpunten! Net voor rust was hij daar weer en jawel 3-1 ! Ideaal moment zo net voor de rust.

Tijdens de pauze wisten we dat we dit niet meer mochten weggeven. De tegenpartij schaafde wat aan hun tactiek en in de tweede helft kregen we het wat lastiger. We kwamen onder druk maar dankzij een zeer sterk keepende Wouter en de ijzersterke verdediging onder leiding van Yvan hielden we stand. Meer zelfs we konden enkele goede counters opzetten en dankzij de sterk spelende Terwingen konden we terug opschuiven. Op één van die counters werd er een fout begaan iets buiten de 16. Vanvlijmen en Dries achter de bal. Dries zegt waar de bal moet komen en Vanvlijmen knalt binnen 4-1!

Vier doelpunten in een uur, de natte droom van vele topspitsen. De wedstrijd was nog niet gedaan. De C’s begonnen aan hun ultieme slotoffensief. Dit leidde tot een discutabele strafschop van de overigens goed leidende jongedame: 4-2
Het werd iets bitsiger waarschijnlijk door de opspelende zenuwen maar de tijd tikte in ons voordeel. Choc gooide nog een aantal verse krachten in de strijd en matchwinnaar Vanvlijmen kreeg een applauswissel, zijn vervanger Sniekers (ook Christof) maakte er op de counter nog 5-2 van. Boeken toe ! Het feest kon losbarsten.

Eindelijk hadden we die derbyzege weer te pakken ! Super werk jongens: Wouter, Yvan, Nicky, Steve, Djan, Mata, Nardo, JJ, Kris, Bram, Raf, Sniek, Corry, Vanvlijmen en coach Choc topprestatie mannen.
Dikke merci ook aan de supporters die ons heel goed gesteund hebben en zorgden voor de schitterende ambiance weer!

Na de wedstrijd werd door de Sint ook nog onze nieuwe prins bekend gemaakt. Prins Luc I zijn jaar zit erop , hij heeft dat fantastisch gedaan waarvoor dank Luc. Vijf genomineerden stonden bij de Sint en de eer ging naar topper Fiddel! Proficiat Fiddel I: dich geis det zeker good doon en we zeen alvast hiel good gestart gisteren. Alaaf! Alaaf! Alaaf!

Het feestje duurde tot in de vroege uurtjes maar dat mocht natuurlijk na die zege. Voorzitter bedankt voor de traktatie, merci Jan.

Op naar de volgende (derby)zege !

Please follow and like us:
0