U13: F.C. Maasland NO – N. Gruitrode 4-5

Was het omwille van het prachtige nazomerweer dat de wedstrijd vroegtijdig aanvatte of noopte de drukke thuiskalender aan tot spoed? Feit was dat de wedstrijd van de U13 een kwartier eerder op gang werd gefloten door de scheidsrechter en enkele supporters, waaronder uw verslaggever, nog net de aftrap zagen na het openingsdoelpunt van de bezoekers.

FC Maasland was dus al snel op achtervolgen aangewezen en moest mede door de ongewone ploegopstelling van de tegenstander (geen echte diepe spits, maar met een versterkt middenveld) op zoek naar een andere aanpak. Dit lukte in de aanvangsfase niet zo best en de stevige jongens (en ook meisje) van Nevok Gruitrode wisten hiervan slim gebruik te maken. Na een te gemakkelijk weggeven doelpunt en een 0-2 achterstand, was het tijd om de bakens te verzetten.

Het gekende combinatievoetbal lukte weer en de druk op het doel van de tegenstander werd opgevoerd. Dit resulteerde al snel in een mooie aansluitingstreffer. De kans op de gelijkmaker diende zich bijna op een presenteerblaadje aan, maar in plaats daarvan kon Gruitrode met een tegenprik de voorsprong vergroten tot 1-3.

De doelkansen wisselden zich aan beide kanten af. Met opnieuw een aansluitingstreffer (2-3) werkte F.C. Maasland zich weer in de wedstrijd en had op momenten een overwicht tegen een fysiek stevige tegenstander. Toch lukte het de jongens van coach Rudy niet op gelijke hoogte te komen. Opnieuw een wat ‘domme’ tegengoal (2-4) bracht de bezoekers in een riante uitgangspositie. Maar de thuisploeg gaf zich, ondanks de vele geleverde inspanningen niet gewonnen. Weer lukte het 8-tal de aansluiting te vinden (3-4).

Even gaf het spelbeeld aan dat de gelijkmaker in de maak was, maar met een hard schot dikte Nevok de voorsprong opnieuw aan (3-5). In een spannende eindfase stelde F.C. Maasland nog alles in het werk om de achterstand om te buigen. Dit leek zowaar (bijna) te lukken toen het vierde thuisdoelpunt enkele minuten voor affluiten in de netten belandde. Helaas waren zoveel krachten gebruikt en begon het mooie, warme weer zijn tol te eisen, dat het verdiende gelijkspel er uiteindelijk net niet in zat.

Trainer Rudy en de supporters konden niet alleen genieten van een mooie nazomerse dag, maar ook van een verdienstelijke wedstrijd van de U13. Doelpuntenmakers van dienst waren ditmaal Roel, Yannick, Yenthe en Pjotr.

Op zaterdag 27 september zal er geen officiële wedstrijd zijn omwille van het algemene forfait van de U13 van Standard Elen. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 4 oktober om 13.00 uur thuis tegen de Kabouters Opglabbeek.

Please follow and like us:
0