FC Maasland beleeft een topweekend!

Naar jaarlijkse traditie vond afgelopen zondag de jeugdploegenvoorstelling plaats ter gelegenheid van de eerste thuiswedstrijd van het eerste elftal. Het werd een indrukwekkende parade van meer dan 250 jeugdspelers.

De jeugd is de toekomst!

FC Maasland kiest ervoor om jeugdspelers goed op te leiden en kansen te bieden om
reeds op jeugdige leeftijd te kunnen proeven van het ‘grote’ werk bij onze eerste elftallen in derde en vierde provinciale.

Enkele interessante gegevens dit weekend:

De gemiddelde leeftijd van ons team in vierde provinciale is 22 jaar. De jongste speler, Joppe Stoffels, is 17 jaar. Joppe scoorde dit seizoen reeds 4 keer in 5 wedstrijden! Het team onder leiding van Peter Pepels verloor gisteren met 3-1 tegen titelkandidaat Bokrijk Sport. En als we onze afgevaardigde mogen geloven zat er veel meer in… De jeugdige ploeg mist ervaring want we verdienden zeker een gelijkspel, aldus afgevaardigde Patrick Schouteden.

Het eerste elftal won verdiend tegen Genk VV. FC Maasland speelde fris en aanvallend voetbal en had de wedstrijd reeds kunnen beslissen in het eerste half uur. Het meest opvallende feit was het debuut van de 16 jarige Dries Boonen. Hij viel in na 45 minuten en wist meteen de harten te veroveren van de supporters!

Het damesvoetbal van FC Maasland is bezig aan een steile opmars. Onder leiding van het zeer gedreven trainersduo Jessica en Eef werd zaterdag nipt verloren tegen Bilzen met 5-4. Vorig seizoen verloren we deze wedstrijd met 10-0… Opvallend is zeker het scorend vermogen van Rune Breukers. Rune is 15 jaar en scoorde weer 3 keer en wordt daarmee topscoorster in derde provinciale met 9 doelpunten in twee wedstrijden!
Maar sta mij toe om te eindigen waarmee we begonnen zijn. Het topmoment van het weekend was de ploegenvoorstelling en de foto van de gehele FC Maasland familie is het mooiste bewijs hiervan!

FC Maasland Noordoost is fier op haar spelers en speelsters! Dank-je-wel ook aan de ouders voor het vertrouwen!

Please follow and like us:
0