FC Maasland danst modderballet het best

Een lekkende ‘overdekte’ staantribune en een veld dat absoluut ongeschikt is voor het spelen van een voetbalwedstrijd zijn de ingrediënten die kleur geven aan de wedstrijd Koninklijke (vergane glorie) Houthalen VV tegen FC Maasland NO. Ligt de grasmat er voor de wedstrijd voor het oog nog enigszins presentabel bij, na de koffie kun je in beide doelen een visvijver beginnen, terwijl de bal over de volledige lengte-as van het plein geen omwenteling meer kan maken. Eén ding is zeker: dit veld kan tijdens de zomerstop opnieuw worden ingezaaid.

Goed dat gezegd zijnde, kijken we 90 minuten naar 22 mannen die tot aan de enkels in de modder staand, proberen de bal van links naar rechts (of omgekeerd) te verplaatsen. FC Maasland is in dit modderballet duidelijk de leidende danser. Met name Yannick Prouvost (foto) geeft enkele sublieme crosspasses. Als het binnen vijf minuten al 0-2 zou hebben gestaan, heeft Houthalen niets te klagen. Slechts onzekerheid van de spitsen vrij voor de doelman voorkomt dat FC Maasland de wedstrijd vroegtijdig beslist. Gelukkig treft Jorn Luckermans, die even daarvoor op de lekkende staantribune nog onder uit de zak krijgt van zijn moeder na een gemiste kans, in de zesde minuut wel doel. Het opportunistisch spelende FC Maasland voetbalt zich gedurende de eerste helft in totaal zeven vrije scoringskansen bij elkaar. Wat de spitsen vandaag hebben, zal altijd een raadsel blijven, maar ze weten het vijandelijke net niet te vinden.

Gelukkig grijpt bij de spaarzame tegenaanvallen van Houthalen onze eigen doelman enkele malen adequaat in, anders zou Houthalen bij de rust nog hebben voorgestaan ook.

Aan het spelbeeld verandert hoegenaamd niets, nadat de goed leidende Palmans voor de tweede helft heeft gefloten. Even later werkt overigens zijn fluitje niet meer (modder?) en moet zijn linesman hem een reservefluit lenen. FC Maasland blijft onder aanvoering van uitblinker Karim Naithoukedou – voor het eerst sinds lange tijd weer eens een basisplaats – naar voren voetballen. Kansen genoeg, maar de bal wil er vandaag weer eens niet in. En waar op de tribune voor wordt gevreesd, gebeurt onherroepelijk. In de 67ste minuut krijgt Houthalen een vrije trap net buiten de zestien, recht voor het doel. De doelman metselt zijn muur – de stenen luisteren niet altijd even goed en even snel – maar dat mag niet baten. Rossi, die nog geen twee minuten eerder al vanaf ongeveer dezelfde afstand de maat heeft kunnen nemen, vlamt het leer onhoudbaar in de bovenhoek: 1-1.

Even vrolijk kantelt de wedstrijd daarna weer. FC Maasland is en blijft de beste ploeg en in de 73ste minuut frommelt Alexander Desmedt temidden van een kluwen bemodderde spelers de bal over de doellijn. Wie gezien heeft hoe of met welk lichaamsdeel mag het zeggen: 1-2. Als even later een Houthalenspeler rood krijgt na een onbesuisde tackle op Yannick Prouvost lijkt de wedstrijd definitief in de plooi te vallen. Maar dat is buiten de inmiddels stormachtige wind gerekend. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd krijgt Houthalen nog een hoekschop. De bal komt hoog voor het doel, maar net als de keeper hem wil plukken duwt de wind het speeltuig voor zijn handen weg richting de gapende doelmond. Aanvoerder Bart Hechtermans verricht zijn beste daad van de middag door de bal – op of achter de lijn? – weg te koppen. Dan vindt ook ref Palmans het welletjes.

De storm in de kantine moet dan nog opsteken. Dat de trainer van Houthalen, die afgelopen donderdag bekend maakte er na de wedstrijd tegen FC Maasland de brui aan te geven, de tweede helft coachte vanonder de rammelende golfplaten van de staantribune is bij de secretaris annex barman volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Iets dat de verzamelde Maasland-aanhang niet ontgaan zal zijn. Houthalen, jammer genoeg een club in verval.

 

Please follow and like us:
0