FC Maasland geeft kerstcadeaus na Nieuwjaar

Alle FC Maasland-supporters en –bestuurders wensten elkaar alles wat wenselijk is voor 2015. De spelers verkeerden blijkbaar in de waan dat het nog Kerstmis was, want koploper Juve kreeg zeker drie van de vier doelpunten in cadeauverpakking aangeboden: asjeblieft, met een hele grote strik. Pak maar uit!

Voor de wedstrijd hoopten enkele vaste volgers dat het wonder van Genk een vervolg zou kunnen krijgen, maar als wordt afgesproken de tegenstander niet te laten voetballen kan het niet dat de linies zover uit elkaar liggen als bij Maasland het geval was. Tussen verdediging en middenveld kon bij tijd en wijle een hele trein passeren. Toch lukte het Maasland als eerste enig gevaar te stichten voor het doel van de koploper. Maar als na tien minuten een corner knullig wordt verdedigd, kan Joey de bal voor de eerste keer uit het net halen. Nog geen drie minuten later ligt nummer twee in de touwen na een te zachte terugspeelbal.

En dan zul je zien dat aan de andere kant de mogelijkheden er niet in gaan. De mooiste kans is voor Dennis Cryns, die op eigen kracht de verdediging van Juve oprolt, maar oog in oog met de doelman eigenlijk te zacht afrondt. Alleen daardoor krijgt de keeper nog een handje achter de bal. De verder goed leidende scheidsrechter verzuimt eenmaal de bal op de stip te leggen als diezelfde Cryns omver wordt getrokken in het zestienmetergebied. Nog voor de rust komt Juve met tien man te staan als een van hun middenvelders een steekpass met de hand onderschept. Hij krijgt zijn tweede gele, dus rode kaart. Bij de eerste de beste hoekschop kopt de lange spits volledig ongedekt in. Juve laat zien waarom de ploeg eigenlijk op kop gaat in derde provinciale. Het lijkt soms alsof FC Maasland met tien op het veld staat. Juve raakt alles één keer en alle passes komen aan. Als dan een weggebokste vrije trap bij een Juve-man in de voeten komt, rondt die tussen twee spelers door via de binnenkant van de paal af. Geluk kun je afdwingen, hoor je wel eens.

Jorn Luckermans (foto), die na zijn twee wedstrijden schorsing op de bank is begonnen, mag de eer redden met een schot dat licht van richting wordt veranderd. Meer zat er vandaag voor FC Maasland niet in. Uithuilen, goed trainen en  opnieuw beginnen is de boodschap.

Please follow and like us:
0