FC Maasland N.O. blij met één punt

Voetballen met carnaval slaat eigenlijk helemaal nergens op. De toeschouwers blijven weg en of de voetballers er echt zin in hebben? Zo kan het gebeuren dat de tribunes van Lanaken voornamelijk bevolkt worden door de aanhang van FC Maasland. En hoewel we de voetballers van de fusieclub niet kunnen betrappen op een gebrek aan werklust zijn de spelers van Lanaken zonder uitzondering feller in de duels. Moet worden aangetekend dat het gemis van ook een fysiek sterke speler als Prouvost een zware aderlating is voor FC Maasland.

Dat leidt ertoe dat na een agressieve start van de tricolores de groenzwarten een steeds groter veldoverwicht krijgen. Dat ze dat mede afdwingen door af en toe de inzet van ongeoorloofde middelen ontgaat de scheidsrechter volledig als hij een scheermestackle op Ward Vandeberg – goed voor donkerrood – onbestraft laat. En zo strijkt hij regelmatig met de hand over het hart richting Lanaken bij overtredingen op Santos de Kort en Dennis Crijns. De laatste heeft zoveel last van een ‘ijsbeentje’ dat hij zich in de 22ste minuut moet laten vervangen door Alexander de Smedt (foto).

Zoals gezegd bevecht Lanaken zich op deze manier een veldoverwicht en met name vleugelspeler Di Leo sticht met regelmaat gevaar. Doorgaans wordt hij goed verdedigd door aanvoerder Hechtermans, maar één keer is hij de Maasland-verdediging te snel af. Dan volgt een scène waarin drie ex-ploeggenoten van vorig seizoen de hoofdrol spelen. Het trio was toen nog in dienst van topklasser EVV uit Echt en speelde regelmatig samen bij de reserves van die club. Di Leo ontsnapt aan de Maasland verdedigers en stevent alleen op het doel af. Ex-ploeggenoot Joey Cuijpers maakt gekund zijn goal kleiner en pareert met een reflex de inzet van de Lanaken-speler. Het gevaar is echter nog niet geweken, want de bal hobbelt nog richting doel. De meegelopen Bart Jansen, ook ex-EVV, werkt de bal uit de doelmond en Cuijpers kan hem vervolgens klemvast onderscheppen. Ruststand, met enig geluk voor de Maaslanders, 0-0. Aan de koffie met de opmerking dat we vandaag tekenen voor één punt.

Alexander de Smedt denkt daar echter anders over. Terwijl nog niet iedereen zijn plek heeft ingenomen lepelt de invaller-spits de bal over de kansloze Lanaken-doelman. Zou er dan toch meer in zitten vandaag? Zes minuten later liggen de kaarten alweer anders. Na een aantal verkeerde keuzes in de Maasland-verdediging komt Paulussen geheel vrij voor de goal en kan de hoek uitzoeken: 1-1. Tot dan moment nog niets aan de hand. Dat verandert echter als Di Leo in de 56ste minuut één van zijn bevliegingen krijgt. Eerst passeert hij aan de linkerbuitenlijn twee verdedigers alsof ze er niet staan. Als hij vervolgens op mag rukken tot punt kleine baklijn kapt hij verdediger nummer drie uit en schiet tussen diens benen door de bal in de korte hoek, keeper Cuijpers kansloos latend op het verkeerde been: 2-1.

Het kwartier dat volgt wordt FC Maasland helemaal van de mat getikt en krijgt werkelijk alle hoeken van het veld te zien. Miraculeus genoeg levert dat nauwelijks kansen op. Vanaf de 70ste minuut is FC Maasland blijkbaar bekomen van de schrik en gaat weer een beetje meedoen in de wedstrijd. Met de name de counters zorgen voor gevaar. In de 76ste minuut resulteert dat in de gelijkmaker door De Smedt, wéér hij. Omdat in het laatste kwartier Lanaken vooral zijn frustratie botviert, wordt het behoudens twee corners niet meer gevaarlijk voor de goal van FC Maasland.

Gezien het wedstrijdbeeld moeten de tricolores blij zijn met het ene punt. Volgende week trekt de stoet in Kessenich. Wellicht dat dat feest luister bijgezet kan worden met drie punten?

Please follow and like us:
0