FC Maasland N.O. nieuws

Eerste elftal wint!

Het eerste elftal heeft de belangrijke thuiswedstrijd tegen Lindelhoeven VV met winst kunnen afsluiten. De bezoekers namen de eerste helft voor hun rekening en gingen na een doelpunt van Meeus met een 0-1-voorsprong rusten. De wissels bij Maasland NO maakten uiteindelijk het verschil. Kessen maakte gelijk en vlak vóór tijd rondde Chadli een prachtige actie – waarbij hij drie man in de wind zette – mooi af: 2-1.

“Ploeg in de kijker”
PU13 van Mike Paumen
Lindelhoeven VV – FC Maasland NO 3-2

Op een zonnige zondagochtend reisden de PU13 van Maasland af naar Lindelhoeven om een lekker potje te voetballen.
In het eerste kwartier ging het gelijk op tussen de 2 ploegen. Maasland kreeg de betere kansen, maar verzuimde om deze af te werken. Er waren te veel slordigheden (slechte controles, passes) in het spel van Maasland, anders hadden we zeker nog enkele goede kansen afgedwongen. Lindelhoeven speelde in een 3-2-2 systeem en daar hadden we toch wat moeite mee.
Ondertussen zaten we jammer genoeg al met 2 geblesseerde spelers, Bernd Schrijvers had te veel last van zijn heup. Siem Forschelen had een trap gekregen op zijn knie en kon ook niet meer verder. 8 fitte spelers bleven over, conditioneel mochten de overblijvende 45minuten geen probleem vormen.
De volgende 15minuten vonden we achterin beter de vrije man en waren er al betere combinaties te zien op de mat. Na een hoekschop van Lindelhoeven, konden we razendsnel counteren via Bjorn, Jens en Milan. Milan omspeelde de doelman en legde de bal eenvoudig binnen, een verdiende 0-1! Een paar minuten later verzuimde Kay in een 1vs1 situatie met de keeper om de bal binnen te trappen.
Lindelhoeven geraakte wat gefrustreerd en de goed spelende nummer 8 van hun was even het noorden kwijt. Milan ging stevig in duel, de nummer 8 trapte ‘al dan niet’ bewust na en riep woorden die op een voetbalveld niet thuishoorden. De scheidsrechter floot enkel een fout… niet te begrijpen. 0-1 bij de rust.
Na de pauze lieten we het na om de score verder uit te breiden, wat ons nog zuur zou opbreken. Onze keeper trapte voor een keertje de bal slecht uit, een speler van de thuisploeg bedenkt zich niet en trapt de bal netjes in doel. Enkele minuten later, afstandsschot Lindelhoeven, bal wijkt af en kassa, 2-1. Zo snel kan het gaan in het voetbal. De thuisploeg op rozen en bij ons kroop er wat twijfel in, de voorlinie van Maasland had moeite om de bal bij te houden en we kwamen er niet goed meer uit. Lindelhoeven bleef stevig in de duels en pakte Milan enkele keren aan. Deze geraakte gefrustreerd en kwam niet meer in zijn spel!
Het laatste kwartier vonden enkele spelers van Maasland toch hun beter vorm terug en ging de bal met momenten wel goed van voet tot voet, met als vervolg ook goede kansen. Bjorn kan de aansluitingstreffer scoren en vanaf toen was het enkel de uitploeg die nog wou voetballen. In de laatste minuut, goede voorzet vanaf links, Bjorn kan zijn kopbal net niet genoeg richten en kopt nog naast het doel. Typerend voor zijn ongelukkigere wedstrijd van vandaag, waar hij andere weken wel een goed aanspeelpunt was of zijn kansen redelijk goed afmaakte, lukte het vandaag telkens net niet. Eindstand 3-2, tot groot jolijt van de thuisploeg die zowaar nog enkele van onze spelers wat kwamen uitdagen.
Chapeau Lindelhoeven voor jullie overwinning en inzet, maar dat is echt niet nodig.
We zien elkaar weer op 24 november, Maasland zal gebrand zijn op een revanche!
Een mindere dag van de Maasland-boys na een raar begin van de competitie. Na 3 ruime overwinningen, volgde een nipte nederlaag in Meeuwen. Vorige week wonnen we overtuigd van Leopoldsburg en nu dus terug een nederlaag. Terug hard werken op training en dan volgende week terug paraat staan voor het duel tegen de buren van de Bree-Beek.