FC Maasland NO haalt doelstelling

“We hebben aan de doelstelling voldaan, dus laten we die laatste wedstrijd maar snel vergeten”, was een veel gehoorde opmerking na afloop van de wedstrijd Stokkem – FC Maasland NO. Inderdaad, FC Maasland heeft zich gehandhaafd in Derde Provinciaal, maar had eigenlijk mee kunnen, mee moeten strijden in de top van het klassement. In alle wedstrijden van dit seizoen was Juve de enige directe tegenstander die meer kansen wist af te dwingen dan de fusieploeg. Waar onze spitsen het de verdediging van de tegenstander altijd moeilijk wisten te maken, waren ze echter niet koelbloedig genoeg in de afronding.

Aan de andere kant gaven we de doelpunten vaak onnodig makkelijk weg. De uitblinker van de ene week was vaak de schlemiel van de andere. Inherent aan een jong elftal, dat meestal niet op een constant niveau acteert. De wedstrijd tegen Stokkem was daar weer een voorbeeld van.

Vanaf de aftrap bepaalt FC Maasland het spel, maar de eerste de beste maal dat Stokkem ten aanval trekt, ligt de bal onhoudbaar achter de Maasland-goalie. Hoewel twee bezoekende spelers bij de rechterspits van Stokkem in de buurt staan, valt geen van beiden hem aan. Hij kan ongehinderd de bal aannemen, goed leggen en voorzetten. Als dan voor de goal ook nog eens dekkingsfouten worden gemaakt… Zes minuten gespeeld: 1-0.

Bij het tweede doelpunt, zo’n acht minuten later, kopt een Stokkem-speler omringd door een groepje Maaslanders het leer desondanks in de verre hoek: 2-0. De rest van de eerste helft wordt van Maasland-zijde gekenmerkt door niet aankomende passes en een gebrek aan gif.

Na de rust een ander Maasland. Prouvost en Naitoukhedou hebben van positie gewisseld en in één keer zijn de tricolores de bovenliggende partij. Nog voordat de kantine is leeggestroomd moet Maasland al scoren, maar zoals vaak dit seizoen… Door hoger druk te zetten, belemmert Maasland Stokkem in de opbouw, zodat de verdediging ook minder onder druk komt te staan. De twee ballen die er desondanks nog doorkomen, worden door Cuijpers – hij keept de laatste drie wedstrijden met een gescheurde meniscus en gaat zo spoedig mogelijk onder het mes – zeker gepakt. Maasland voetbalt zich nog zeker vier, vijf goede mogelijkheden bij elkaar, maar het duurt tot de naspeeltijd alvorens de vertrekkende Jorn Luckermans de 2-1 aan laat tekenen.

FC Maasland wint dus de tweede helft, zeiden we vroeger bij de kleintjes. Enkele spelers van het eerste elftal neemt na vandaag afscheid: Alexander Desmedt stopt, aanvoerder Bart Hechtermans gaat bij de reserves spelen, Karim Naitoukhedou gaat als trainer/speler naar Ven Maaseik en neemt Jorn Luckermans mee. De selectie van volgend seizoen krijgt  een kwaliteitsinjectie en  de doelstelling wordt opgeschroefd naar meespelen om de titel.

Please follow and like us:
0