FC Maasland NO krijgt voetballes

Wisselvallige prestaties zijn inherent aan een jeugdig voetbalteam. Toch preludeerde een kluitje meegereisde supporters langs het veld op Godsheide (zelden zo’n mooie plaatsnaam gehoord) op een definitief afscheid van de onderste regionen. Als we vandaag eens zouden winnen, en als we dan volgende week… Ja, als.

De eerste tien minuten van de wedstrijd leek er nog niet veel aan de hand. Maasland zette druk op de verdediging van VV Godsheide en die wisten daar geen raad mee. Ergo, Maasland had meestal de bal. Maar dan een opeenstapeling van verkeerde beslissingen, halfhartig wegwerken en zwak verdedigen: 1-0. Langs het veld nog geen paniek. Nog voldoende tijd dit tegenvallertje weg te poetsen. Maar het wedstrijdbeeld kantelt vanaf dat moment volledig.

FC Maasland stopt met voetballen en kiest op het kleine veld van Godsheide voor de verkeerde tactiek: lange ballen. Met als gevolg dat de bal niet langer dan vijf seconden in de ploeg blijft. Combinaties lukken niet meer en de misverstanden stapelen zich op. Hoewel alleen Yannick Prouvost ontbreekt, lijkt er een compleet andere ploeg binnen de lijnen te staan dan vorige week. Is er dan toch sprake van een uitsyndroom?

Het kost het wel tikkende Godsheide dan ook niet veel moeite uit te lopen naar 4-0 bij de rust. Niet dat de paarsen zelf de kansen afdwingen, maar wel door geklungel van de tricolores. Geen enkele speler haalt vandaag zijn niveau.

Na de pauze brengt een (uiteraard) ontevreden Stefan Saelmans Ward Vandeberg in het team. De elf hebben blijkbaar afgesproken dat ze na de thee weer op 0-0 beginnen en dat zij de tweede helft gaan winnen. Met nieuwe moed wordt het doel van Godsheide aangevallen. Naitoukhedou mag tegenscoren, maar niet veel later profiteert Godsheide van een misverstand tussen keeper Cuijpers en centrale verdediger Jansen en ligt de 5-1 in het netje. Tevens de eindstand.

De supporters die de lange reis naar Godsheide hebben gemaakt, zullen daar achteraf wellicht spijt van hebben. Het beste advies dat voetballers en volgers kunnen krijgen: snel vergeten deze nederlaag! Het elftal kan veel beter. En dat moeten ze zondag tegen Houthalen dan maar laten zien.

Please follow and like us:
0