FC Maasland NO verliest tegen titelkandidaat Louwel

Na weken van trainen en oefenpartijtjes stond gisterenavond de openingspartij van de competitie gepland tussen uitgesproken titelfavoriet Louwel en Maasland NO. Trainers Stefan Saelmans en Bart Schiepers zagen afgelopen week Prouvost uitvallen met een onbeschikbaarheid van minimum 6 tot 8 weken. Verdediger Roy Vanfloorop trok naar Nou Camp om te stelen van Vermaelen en centrumverdediger Bart Jansen ( sleutelbeenbreuk) is nog enkele weken out. De grootste aderlating was echter het ontbreken van de geblesseerde Geert Bosmans, draaischijf van het nieuwe Maasland NO. Een opsteker is de beschikbaarheid van Dennis Crijns die verleden week terugkeerde van een rondreis in Azië . Dennis moest noodgedwongen starten op het Heike in Louwel.

De tegenstander versterkte zich flink in het tussenseizoen en kon ondanks het ontbreken van Knevels toch rekenen op een sterke bank met Geebelen en Plessers. ‘Baden in weelde’ noemt men zoiets. Ongetwijfeld wordt de uitdaging voor de Louweler coach om deze ruime kern tevreden te houden.

Omdat verscheidene spelers op zaterdag moesten afzeggen na een ultieme test was het puzzelen voor de trainersstaf tot enkele uren voor de aftrap. De partij begon gelijk opgaand , een voorzet van Kessen scheerde de lat en even later trof Maasland opnieuw het kader en kon Dennis Crijns de rebound niet verzilveren. De verdediging van Maasland stond goed en Louwel kon enkel dreigen via Swennen die ook op de lat kopte. Op aangeven van de lijnrechter kreeg Louwel een vrije trap mee op de hoek van de grote backlijn en Maggen slaagde erin om doelman Gielen in de korte hoek te verschalken. Met de rust in zicht natuurlijk een tegenvaller. De beste kans was nog voor Kessen die in stelling werd gebracht door een sterk spelende Diego Gielen maar Frank verkoos Crijns in te spelen… Helaas, hij had zelf moeten besluiten.
In de tweede helft verwaterde het spel en trok Louwel het laken lichtjes naar zich toe. Enkele Maaslanders zaten door hun beste krachten heen en het verschil zat hem in de bank. Terwijl Maasland enkele jongens moest brengen die reeds ‘s middags speelden kon Louwel vers bloed brengen met spitsen Geebelen en Plessers. De druk werd groter en de tank van onze middenvelders liep leeg. Het laatste kwartier besliste een nieuwe vrije trap over de partij. De bal week twee keer af op een speler en liet doelman Gielen kansloos. Mentaal was dit dé tik die de partij in zijn definitieve plooi legde. Louwel won in de tweede helft op punten maar Maasland mag tevreden zijn over een sterke eerste helft, tegen titelkandidaat Louwel. Nieuwe jongens toonden zich maar er is nog ‘fysiek’ werk aan de winkel…  “Indien jullie compleet zijn zit er zeker muziek in dit Maasland NO”, aldus enkele spelers van Louwel die grif toegaven dat FC Maasland zeker een puntje verdiende op basis van de sterke eerste helft.

Volgende week zaterdag 5 september om 19u30 spelen we thuis tegen Neeroeteren FC . Meteen de officiële inhuldiging van de pas gekeurde verlichting die met een gemiddelde van 120 lux ver boven het de vereiste norm zit. Een prima verlichting, de heringerichte kantine (die binnenkort nog verfraaid zal worden met een lounge hoek dixit Ladies corner) en de nieuwe bierleverancier vormen de ingrediënten voor de eerste avondwedstrijd van het eerste elftal. Wij rekenen op de aanwezigheid van vele supporters en misschien kunnen we samen klinken op de eerste zege van FC Maasland NO?

Please follow and like us:
0