FC Maasland NO wint fusiebeker.

Naar jaarlijkse traditie wordt omstreeks 15 augustus de belangrijkste wedstrijd van de voorbereiding gespeeld, met name het burentreffen tussen FC Maasland Noordoost en Hoger Op Molenbeersel met als inzet de fusiebeker van de gemeente Kinrooi.
Bij de bookmakers leek HOM voorbestemd om dit jaar de beker mee te nemen naar Molenbeersel. Door de afwezigheid van een aantal sterkhouders was het immers aan de jonkies van de fusieclub om strijd te leveren tegen het ervaren team van HOM.

Met 7 spelers onder de 19 jaar aan de aftrap namen de jongens van trainer Didier Gumienny meteen het heft in handen met mooi en snel combinatievoetbal. Dit resulteerde in een aantal kleine kansen. HOM onderging het spel en kon enkel met een afstandsschot van Laurens Broekx tegenprikken. De Maasland Boys bleven geconcentreerd voetballen en Bjorn Leurs scoorde voor de rust twee keer. Een verdiende voorsprong die in de tweede helft op geen enkel moment in gevaar kwam. Integendeel, de beste kansen waren voor de Maaslandboys en Dries Boonen legde de eindstand vast 3-0.

Deze historische wedstrijd werd sinds de fusieclub vijf jaar geleden ontstond voor de vierde keer gewonnen. De eerste prijs van het seizoen is binnen voor de jongens van trainer Didier Gumienny!

Heb jij de jongens nog niet aan het werk gezien tijdens deze voorbereiding dan heb je nog twee kansen!

Woensdag 21 augustus om 19u15 spelen we in Kessenich tegen K.St. Elen.

Vrijdag 23 augustus om 18u30 staat de wedstrijd tegen Nevok Gruitrode op het programma in het Hoverstadion te Kinrooi.