FC Maasland NO zet vergissing recht

Ondanks het feit dat het veld in Kessenich er deze zondagmiddag verbazingwekkend droog bij ligt, schuiven de spelers van SK Nieuwe Kempen hun frustratie af op de in hun ogen rampzalige ondergrond. De evenals in de heenmatch onsympathiek opererende ploeg hanteerde tegen een getergd FC Maasland duidelijk de verkeerde tactiek. Naar de grensstreek afgereisd om op de counter wederom de punten te stelen, krijgen ze deze keer echter het deksel op de neus.

We roepen die heenmatch nog even in herinnering: een dapper strijdend Maasland staat in de 94ste minuut van die wedstrijd met 1-2 voor. Maar dan krijgt de intimiderend spelende en voortdurend tegen de scheidsrechter zeurende ploeg een onterechte penalty en laat de referee doorspelen tot de 97ste minuut, waarin Nieuwe Kempen de zege mag grijpen.

De ploeg van Stefan Saelmans wil het deze keer niet zo ver laten komen. Bovendien zit ook de verliespartij tegen Juve de fusieclub nog dwars. Dat moet worden rechtgezet. Dus een op en top gemotiveerde ploeg pakt meteen de koe bij de horens en zet het doel van de bezoekers onder druk. Nieuwe Kempen vindt het goed en wacht de tegenstander pas achter de middenlijn op. Dat zorgt ervoor dat FC Maasland de vrijheid krijgt (en benut) om verzorgd voetbal van achteruit te spelen. Ward Vandeberg (foto) – spelend als één van de twee controlerende middenvelders – kan zo uitgroeien tot beste man aan Maasland-zijde. Hij is steeds aanspeelbaar en kiest steeds voor een eenvoudige, maar effectieve oplossing.

Het eerste halfuur leidt dat tot een handvol scoringsmogelijkheden, maar de bal wil maar niet tussen de palen komen. Net op het moment dat men zich naast de lijn zorgen begint te maken… Het zal toch niet wéér zo zijn dat de tegenstander dadelijk uit één kans wel scoort werkt Dennis Cryns de 1-0 achter de Kempen-goalie. Nog geen minuut later lijkt dat even voor niets geweest, maar een afstandsschot treft de paal achter doelman Verkissen. Weer twee minuten later treft de hard werkende Jasper Javornik de roos: 2-0.

Dat we vandaag met een gedecideerde scheidsrechter te maken hebben, merken we acht minuten later. Na een tweede gele kaart kan Paredis van Nieuwe Kempen inrukken. Waarmee meteen de angel uit de aanval van de tegenstander is. Nieuwe Kempen komt tot de rust enkel nog tot een afstandsschot recht in de handen van de keeper. Mocht SK nog hoop hebben iets aan de stand te kunnen veranderen, dan slaat scheidsrechter Pollaris – de beste leidsman die we dit seizoen mochten aanschouwen – die in de 50ste minuut de grond in door doelman Franken naar de douche te sturen. Dennis Cryns laat de bal iets te ver van zijn voet springen en zoekt met zijn been slim de handen van de uitkomende doelman op. Wellicht dat de scheids had kunnen volstaan met een gele kaart? Maar vandaag is de dag dat de onterechte beslissingen tegen FC Maasland eerder dit seizoen worden rechtgezet. Als, na een heleboel gepalaver over wie er nu de goal in moet, een van de Kempen-spelers de handschoenen heeft aangetrokken, knal Yannick Prouvost de pingel in de touwen: 3-0.

Wat een weelde. De wedstrijd is gespeeld. FC Maasland laat na de score hoger op te voeren door te nonchalant om te springen met een viertal kansen dat nog volgt. Dat SK Nieuwe Kempen de wedstrijd eindigt met zeven veldspelers en een keeper na het wegsturen van Arzu is slechts voor de statistieken. De verdediger krijgt een tweede gele kaart niet lang na een charge waarvoor rood al op zijn plaats was geweest.

De terecht overwinning – Nieuwe Kempen dwingt behoudens twee afstandsschoten geen enkele kans af – geeft FC Maasland een duwtje richting de brede middenmoot. Misschien dat nu de juiste strijdwijze gevonden is.

Please follow and like us:
0