FC Maasland Noordoost start met wandelvoetbal

FC Maasland wil iedereen de kans bieden om te voetballen op zijn of haar niveau. Zo gezegd, zo gedaan… Harry Jans en Robert Christis namen het initiatief om ook binnen FC Maasland te starten met “walking soccer”.

Harry Jans (72) was jaren voorzitter van KFC Kinrooi en is eveneens één van de bezielers van de fusieclub. Harry is nog dagelijks actief als vrijwilliger en tevens ere-voorzitter van FC Maasland.
Robert Christis (66) is een steunpilaar van onze club en is momenteel afgevaardigde van het eerste elftal A en actief lid van de sportieve commissie.

Wij vroegen aan beide actieve vrijwilligers van onze club wat meer uitleg… En als beide heren op dreef zijn, is er geen speld meer tussen te krijgen!

Harry:
Zoals we weten is voetbal de meest populaire sport in West-Europa.
Wekelijks zijn er miljoenen mensen die de wedstrijden van hun favoriete club in het stadion, langs de velden of vanuit hun luie zetel volgen.

Robert:
Voetbal verenigt mensen, verbindt families en vrienden en overstijgt generaties en passioneert jong en oud. Dit ongeacht leeftijd, geloof, status of afkomst. Voetbal is voor velen de belangrijkste bijzaak in het leven.Sporten is daarenboven gezond voor elke generatie!

Harry:
Dit alles wetende is het belangrijk om ook als 60 plusser actief te blijven. Uit onderzoek blijkt dat ouderen die voldoende bewegen een groter gevoel van levensgeluk hebben. Voorwaarde is natuurlijk dat mensen plezier beleven aan het participeren aan sportieve activiteiten. Tevens blijkt helaas dat maar liefst 2 op de 3 ouderen niet voldoen aan de zogenaamde fitnorm. Dit betekent dat zij minder dan 1 uur per week intensieve lichamelijke activiteiten verrichten waarbij de hartslag en ademhaling versnellen.

Robert:
Sporters hebben meer sociale contacten dan niet-sporters. 55% van de sportende ouderen zegt dat hun medesporters erg belangrijk zijn in het kader van het hebben van voldoende sociale contacten. Uit onderzoek blijkt eveneens dat niet-sporters meer sociale contacten wensen.

Harry:
De visie van FC Maasland Noordoost is zeer duidelijk: wij willen dat iedereen de kans moet krijgen om te voetballen op zijn of haar niveau. Het past dan ook volledig in onze werking om te starten met wandelvoetbal of walking soccer.

Robert:
Wandelvoetbal richt zich alle 60 plussers (mannen en vrouwen) die graag een balletje trappen. In het wandelvoetbal maakt het fysieke karakter van het traditionele voetbal plaats voor een rustige vorm van bewegen. Wandelvoetbal wordt vooral rustiger gespeeld.

Harry:
Met wandelvoetbal krijgen mensen die niet meer kunnen of willen deelnemen aan het traditionele voetbal of een andere sport weer de kans om tegen een balletje te trappen. Voetbalervaring is niet nodig!

Robert:
De regels zijn vrij eenvoudig: er mag niet gelopen worden, lichamelijk contact is verboden en de bal mag nooit hoger dan heuphoogte gespeeld worden. Het spel wordt, afhankelijk van het aantal deelnemers 5v5, 6v6 of 7v7 gespeeld.

Mijn nieuwsgierigheid is alvast gewekt… Jammer genoeg ben ik nog niet oud genoeg maar ik popel al van ongeduld om later te mogen wandelvoetballen. Wanneer kunnen de geïnteresseerden kennismaken met wandelvoetbal?

Harry:
Het wandelvoetbal zal op donderdag 28 december vanaf 14u uitgebreid voorgesteld worden in sporthal De Schans (nvdr Nelisveld, Kinrooi).
Iedereen uit de fusiegemeente Kinrooi en omstreken is welkom op deze namiddag. Diverse ploegen spelen dan demonstratiewedstrijden. Er is ook een introductiewedstrijd en de mogelijkheid om zelf te oefenen onder begeleiding.

Robert:
En vanaf 9 januari starten we op telkens op dinsdagnamiddag vanaf 13u30 in de sporthal van Ophoven. Iedereen is van harte welkom, maar graag vooraf even aanmelden bij mij of Harry.

Bedankt heren, heel veel succes en ik kom zeker kijken op donderdag 28 december.
Voor meer info kan u terecht bij:
Harry Jans: imc.jans@skynet.be of Robert Christis: robert.christis@telenet.be

Please follow and like us:
0