FC Maasland revancheert zich

De Koninklijke van Boorsem bevindt zich vandaag in precies dezelfde situatie als FC Maasland NO vorige week. Bij winst slaat men een gat met de directe achtervolgers, maar bij verlies is het seizoen voor hen nog lang niet afgelopen. Vice-voorzitter Jan Vandeberg voelde de teleurstelling bij supporters en spelers vorige week erg goed aan en stuurde op zaterdag een oppeppende mail aan de spelersgroep. En die heeft geholpen…

Van de 75 supporters langs het Boorsem-terrein komen er zeker 72 uit Kessenich, Ophoven en Kinrooi. Dan kan het eigenlijk al niet meer mis gaan, want Maasland speelt thuis normaal gesproken op zijn sterkst. Bart Jansen en Dennis Cryns laten vandaag nog eens merken hoezeer we hen vorige week hebben gemist. Cryns gaat voorin op elke bal en houdt twee verdedigers voortdurend uit hun slaap, terwijl Bart Jansen achterin een stabiele factor is die niet schuwt fysieke kracht in de strijd te gooien als de situatie daar om vraagt. Met deze twee en de van een schorsing teruggekeerde aanvoerder Bart Hechtermans kan Stefan Saelmans eindelijk eens zijn sterkste opstelling het veld in sturen.

Onder aanvoering van een gedreven spelende Yannick Prouvost kiest FC Maasland vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Niet met lange halen, zoals de afgelopen weken te veel te zien was, maar met opbouw van achteruit. Als de pass naar voren dan komt, zijn Cryns, Luckermans en Desmedt meteen gevaarlijk. Boorsem kan daar niet veel meer tegenover zetten dan het betere houthakkerswerk, maar scheidsrechter Lemmens heeft vandaag een bijzonder grote mantel der liefde aangetrokken, anders hadden de roodzwarten de eindstreep niet met elf gehaald.

Zo onthoudt de referee Maasland een glaszuivere penalty als een Boorsem-verdediger de bal met de hand boven zijn hoofd wegslaat. Iedereen heeft het gezien behalve het leidende trio. Voor dit handsgeval had Maasland echter al op voorsprong moeten staan als Desmedt alleen voor het keepertje van Boorsem de bal over de doelman lift, maar een verdediger in extremis nog redding kan brengen. Een Desmedt en Cryns die vandaag overigens vanaf de vleugels regelmatig in stelling worden gebracht door Luckermans en Dekort, die na zijn goede optreden van vorige week weer in de basis mag beginnen. De keren dat Boorsem gevaarlijk wordt, zit de verdediging onder aanvoering van Jansen er goed bij. Het grootste gevaar dreigt telkens uit corners, omdat Boorsem dan een volledige luchtmacht in kan zetten. Eenmaal moet doelman Cuijpers heel zijn kunnen uit de kast halen om een kopbal van Boorsem uit zijn kist te halen.

Niet lang daarna bewijst Alexander Desmedt zijn waarde als hij voor een tweetal verdedigers en de keeper van Boorsem een perfecte corner van Prouvost met het hoofd verlengd: 1-0 en tevens de ruststand. Voor de supporters nog lang geen gelopen wedstrijd, want Maasland heeft in het verleden wel vaker een goede eerste door een abominabele tweede helft laten volgen.

Vandaag is daar echter geen sprake van. Vanaf de aftrap neemt FC Maasland de regie van de wedstrijd in handen en nadat al enkele goede kansen niet op waarde worden geschat, werkt Vandeberg (foto) een voorzet van Roy Vanfloorop, die de bal op karakter net voor de achterlijn in zijn bezit krijgt, achter zijn standbeen langs op sublieme wijze voorbij de Boorsem. Als Maasland nou maar niet te veel achterover gaat leunen. Maar de ploeg blijft, hoewel ze een kwartiertje meegaat in het rommelige voetbal van de tegenstander, voetballen met jongeling Dekort voorop. Wederom ziet de scheidsrechter een penalty over het hoofd als de veteraan in de Boorsem-verdediging met zijn volle gewicht – en dat is nogal wat! – aan Desmedt gaat hangen.

Vijf minuten voor tijd maakt Cuijpers zijn tweede cruciale save van de middag als hij een kopbal uit de rechter benedenhoek tikt. De laatste kans van Boorsem om terug in de wedstrijd te komen. FC Maasland heeft vandaag laten zien dat de ploeg veel beter kan dan op grond van de stand wordt aangenomen. Zondag weer?

Please follow and like us:
0