FC Maasland speelt met 10 gelijk tegen Lanklaar

Maasland kaapte een punt weg op het veld van Lanklaar vv,matchwinner was doelman Elpio orlando die Lanklaar tot het einde in de race hield. Na nauwelijks drie minuten werd een bal diep gespeeld op Bistrussu . Skipper Ward Vandeberg (foto) gaat in duel, probeert de bal weg te tikken en Bistrussu valt over de uitgestoken voet. Helaas voor de wedstrijd is ref Bijnens onvoldoende opgewarmd en voelt de fase niet goed aan en trekt direct rood. Een te zware beslissing voor een onbewuste fout zonder doelgevaar. Dan sta je daar als ploeg en zeker als ref en hypothekeer je het verdere verloop.

Maasland trekt zich van de man minder situatie niets aan en gaat op zoek naar een vroege treffer. Orlando redt knap op een inzet van Kessen en Maasland zaait gevaar met enkele hoekschoppen. In minuut 21 speelt Crijns knap Kessen vrij die alleen voor Orlando mooi in doel besluit. Lang krijgt Maasland niet om te genieten want Bistrussu omspeelt vanuit de tweede lijn knap de buitenspelval  en doelman Gielen is eraan voor de moeite. Even later beroert Stazsyck bij Lanklaar de bal met de hand en ref Bijnens wijst gedecideerd naar de stip. Kessen zet zich achter de bal en trapt hard in de benedenhoek waar Orlando de bal keert.Kessen knalt de rebound nogmaals hard binnen maar met een ultieme beenveeg doet orlando de bal over de lat verdwijnen. Weg verdiende voorsprong. Maasland krijgt het fysiek zwaar met de man minder maar houdt goed stand. Buiten enkele schoten vanop afstand kabbelt de partij naar het einde. Doelman Orlando ontpopt zich tot de held als hij schoten van Kessen en een rush van Crijns verijdelt. Bijna krijgt Maasland het deksel op de neus als Colla alleen voor doel overschiet. De partij eindigt op 1-1,een juiste weergave na 90 minuten. We onthouden dat Maasland een hele wedstrijd met 10 verder moest na een vroege  veel te zware rode kaart voor Vandeberg.

Maasland kreeg echter de beste kansen maar doelman Orlando hield een punt in Lanklaar. Volgende week zaterdag speelt Maasland op zaterdagavond thuis tegen Opitter. Vanaf 18h kan u terecht voor de jaarlijkse ploegenvoorstelling.

Please follow and like us:
0