FC Maasland speelt sterk tegen leider Opglabbeek.

Na de wanprestatie in Grimbie besefte het hele team dat ze iets goed te maken hebben in de resterende drie wedstrijden tot aan de winterstop. Uit het drieluik Opglabbeek  en Louwel thuis en uit naar Neeroeteren zal er geoogst moeten worden!

De eerste wedstrijd zaterdagavond tegen leider Opglabbeek was direct een klapper voor de aanwezige toeschouwers. Maasland hield woord en op welke manier.  Je zag van minuut één dat het de avond van Crijns en co zou worden. Maasland sneed enkele keren door de verdediging alsof het niets was.  De eerste tegenaanval van Opglabbeek was echter raak: de razendsnelle Merola liet Roy ter plekke en bediende de vrijstaande Rus aan de tweede paal die de bal echter vanuit buitenspel intikte. Een goed volgende lijnrechter Schoofs gaf terecht de offside aan.  Dan is er minuut 20: Frank Kessen zet druk aan de middenlijn en blijft ongelukkig in de grond steken en verdraait knie en enkel. Terwijl Frank het luidkeels uitkermt wordt de bal diep gespeeld: voorzet van Merola en Slechten mag veel te gemakkelijk binnentikken: Opglabbeek op voorsprong. Frank Kessen wordt van het veld gedragen… onderzoek wijst uit dat de blessure relatief meevalt! Gescheurde ligamenten van de enkel en out tot na de winterstop.

Terwijl Hatim Hajbat zich klaarmaakt om Frank te vervangen gaat Crijns er vandoor en bedient de inlopende Ruben Roijakkers die na een spurt van 60 meter de bal ongelukkig over doel knalt. De kabouters komen met de schrik vrij. Maasland is niet onder indruk en speelt zeer gedisciplineerd en georganiseerd. Bosmans wordt mooi vrijgespeeld, gaat diep en bedient de vrijlopende Crijns op maat die de gelijkmaker voorbij doelman Grochowczak overhoeks binnenschiet. De Kabouters dreigen enkel via de snelle Merola maar Wouter Gielen voorkomt met een beenveeg een nieuw doelpunt. Maasland krijgt de beste kans als Hatim op links Crijns vrijspeelt. Dennis ontdoet zich van Palaia en omspeelt knap doelman Grochowczak . Tot ieders verbazing haalt de kaboutergoalie nog knap met een handje de bal uit de voeten: puik keeperswerk. De talrijke toeschouwers van Maasland, 140 in totaal, mogen samen met de enkele bezoekende supporters in de nieuwe kantine gaan bijtanken voor een zinderende tweede helft.

Helaas begint de tweede speelhelft met een domper… De supporters waren nog niet op post en Maasland is weer op achtervolgen aangewezen: 1-2.  De lullige achterstand kruipt in de kopjes. De linies weer iets te ver uiteen en dan vraag en krijg je problemen tegen dit technische vaardige Opglabbeek. We zijn halverwege de tweede helft als Merola iedereen er voor de derde keer afloopt en Bart Jansen ongelukkig in duel gaat. Ref Delarbre wijst terecht naar de stip. Slechten zet zich achter de bal en scoort de 1-3 vanop de stip.

Maasland heeft even nodig om van deze opdoffer te herstellen. Een duidelijke strafschopfout op Crijns door Costa wordt helaas niet gefloten en de Kabouters voelen zich ongenaakbaar en ruiken … de herfsttitel. En dat speelt in het voordeel van Maasland, dat ontketend start aan het laatste kwartier na een terecht afgekeurd doelpunt van Opglabbeek.

Doelman Gielen pakt snel de bal uit doel, speelt Ward Vandeberg (foto) aan op rechts. Ward gooit een gemeten crosspas van 40 meter naar Hatim op links die kijkt, de bal laat stuiten en de doelman vanop ook 40 meter lobt in de winkelhaak: drie baltoetsen en een wereldgoal in 20 seconden! Een goal op naam van hulptrainer en speler van de U21: Ward en Hatim!
Maasland recht zijn rug en voelt dat het hun avond nog kan worden: Bosmans en Kuypers dirigeren en domineren. Geert stuurt Dennis diep die foutief wordt neergehaald in de zestien. Ward Vandeberg neemt zijn verantwoordelijkheid en trapt onhoudbaar de 3-3 tegen de netten in minuut 80. De drang naar de zege is groot . Palaïa ziet sterren met de jonge Hatim die zonder complexen voetbalt, Roijakkers draait de rollen om en laat nu Merola achter zich aanhollen. Ruben bedient Hatim, op weg naar de zegetreffer, maar doelman Grochowzcak houdt de Kabouters recht . Opnieuw kan Hatim aanleggen maar zijn rebound gaat nipt naast. Maasland maakt de laatste minuten probleemloos vol en ref Delarbre besluit er een einde aan te maken na een zinderende partij waarin we een zeer sterk Maasland hebben gezien.

Volgende week zaterdag 12 december spelen we de eerste wedstrijd van de terugronde tegen Louwel. FC Maasland rekent op de massale positieve steun van de supporters om de laatste thuiswedstrijd van het jaar succesvol te kunnen afronden!

Please follow and like us:
0