FC Maasland – Stokkem VV: 0-1

Het regende pijpestelen… Het uitstellen van de jeugdploegenvoorstelling was zeker de juiste beslissing. Het veld lag er, ondanks de overvloedige regenval, wel uitstekend bij.
Een beter voetballend Stokkem won bij Maasland NO. Maasland NO verzamelde tot nu toe enkel één driepunter maar liet bij momenten ook zien dat het een aanwinst is voor tweede provinciale.
Een foutje van thuisgoalie Deben, die het schot(je) van Wietse Lenaerts door armen en benen over de doellijn deed belanden, zorgde ervoor dat Stokkem de drie punten mee naar huis mocht nemen. Wel een verdiende overwinning, want Stokkem was voetballend de betere ploeg tegen Maasland dat met de geblesseerde Geert Bosmans zijn draaischijf miste.

In de eerste helft dirigeerde Osman Nadir het gebeuren maar hij miste wel oog in oog met doelman Deben. In de tweede helft kwam Maasland beetje bij beetje meer in de match. Vooral de 18-jarige Belfaqir liet zich opmerken. Met een slimme doorsteekpass zette hij Dries Boonen alleen voor keeper Berben maar deze kon ook die open kans in corner deviëren. Op de tegenstoot sloeg Wietse Lenaerts dan toe waarna Maasland nog tevergeefs probeerde iets terug te doen.

“Mijn doelpunt was in feite een schampschot maar het natte gras heeft me zeker geholpen”, lachte Wietse Lenaerts. “Het is onze ambitie om het behoud te verzekeren. Maar we zouden wel eens de verrassing van tweede kunnen worden”, klonk de Stokkemse voorzitter Arne Willen (afkomstig uit Kessenich) overtuigd.

“Al bij al ben ik tevreden met wat mijn jonge ploeg liet zien. Uit deze ervaringen kunnen ze nog veel leren”, stak Davy Schetz van Maasland zijn spelers terecht een hart onder de riem.

(bron: HBVL maandag 24/9)

Please follow and like us:
0