FC Maasland veegt Boorsem Sport van de mat

Jorn Luckermans, in goeden doen een speler die elke trainer in zijn elftal wil hebben. En in goeden doen is hij zondagmiddag tegen Boorsem Sport. Hij wil de meer dan 200 supporters en zijn maten niet in de steek laten en met een volledig ingetaped been verschijnt hij aan de aftrap. De wedstrijd is zo’n 25 minuten onderweg – Jorn heeft zeven minuten geleden al een indraaiende corner genomen die volgens ons rechtstreeks,  maar volgens Het Belang van Limburg via Alexander de Smedt de 1-0 oplevert – als hij ter hoogte van de overdekte staantribune een tegenstander door de benen speelt, de tweede tegenstander als kaatser gebruikt en de derde passeert alsof hij er niet staat. In één beweging drie man te kijk gezet. Voetballiefhebber Harrie Gielen uit Heyhuysen (hij ziet vanmiddag zijn vierde match van dit weekeinde) verzucht: “Die kan toch wel goed voetballen, zeg!”

Des te pijnlijker is het als diezelfde Jorn Luckermans al zijn ervaring vergeet en bij de stand 4-0, met nog maar tien spelers van Boorsem Sport binnen de lijnen en nog 13 minuten op de klok, zijn tegenstander natrapt en daarom rood incasseert van scheidsrechter Steegmans. Over enkele weken, als een goede Luckermans goud waard kan zijn voor zijn ploeg tegen bijvoorbeeld Ven Maaseik of VV Stokkem, zal hij toe moeten kijken, helaas het was niet nodig…

Goed, tot zo ver de stichtende woorden. Dat Maasland tegen Boorsem de drie punten in eigen huis heeft gehouden, is al geen geheim meer. De manier waarop stemt tot tevredenheid. Lukte het vorige week niet om tot grote hoogten te stijgen, vanmiddag zien we bij vlagen oogstrelende combinaties. Speelt natuurlijk mee dat Boorsem een voetballende ploeg is, die weigert de lange bal te hanteren. Daardoor is FC Maasland levensgevaarlijk in de omschakeling. Valt de 1-0 nog uit een dode spelsituatie, een corner zoals hierboven beschreven. De 2-0 valt uit een vlot lopende aanval over rechts. Dennis Cryns, de maker van het tweede doelpunt, vertoont opvallende gelijkenissen met Jeroen Evelein, jarenlang topspits van topklasser EVV uit Echt. Die maakte er een sport van de makkelijkste kansen om zeep te helpen en alleen de moeilijke tot doelpunt te promoveren. En het lukt ook Dennis vanmiddag in eerste instantie de supporters op een paar hartverzakkingen te tracteren. Maar net op het moment dat iedereen denkt ‘deze maakt-ie niet’, lepelt Cryns de bal uit een moeilijke hoek met een prachtige boog over de keeper. Bewust of geluk? Laten we het maar op bewust houden.

Dat tweede doelpunt valt overigens net op het moment dat Boorsem aan het drukken is op de verdediging van Maasland, waar kleine Bart (Hechtermans) grote Bart (Jansen) perfect vervangt in het centrum van de verdediging. Zit het Maasland dus eindelijk een keertje mee. En het wedstrijdverloop blijft gunstig voor de roodwitblauwen. Twee minuten na de thee ligt nummer drie al in de touwen van de Boorsem-doelman. Dader? Alexander de Smedt, die vandaag een puike partij aflevert. Aan de lichaamstaal van de Boorsem-spelers valt af te lezen dat ze het vertrouwen in een gunstige afloop dan al hebben opgegeven. Terecht, want in de 78ste minuut glijdt Cryns zijn tweede van de dag binnen na een flitsende aanval over de linkervleugel. Sein voor de oefenmeester van de tegenstander zijn sterspeler Lefrikh (vandaag uit de wedstrijd gespeeld door de jarige Jeroen Kuypers (foto) en Naitoukhedou) te wisselen. Aan Maasland-zijde brengt trainer Saelmans nog de twee junioren die vorige week voor een groot deel verantwoordelijk waren voor de late gelijkmaker, De Kort en Conen. Even later nog gevolgd door Vandeberg.

Dat Boorsem nog de eretreffer aan mag laten tekenen is jammer voor de goed spelende verdediging en de nauwelijks beproefde doelman Cuijpers. We zien vanmiddag dat de groep van Stefan Saelmans steeds beter naar elkaar toe begint te groeien. Als het team de thuisvorm mee kan nemen op verplaatsing staan er nog mooie dingen te gebeuren. Het bleef overigens nog lang gezellig in de kantine…

Please follow and like us:
0