FC Maasland verliest in Diepenbeek

In vergelijking met verleden week kon enkel Melvin Dirkx (foto) gerecupereerd worden. Voor de andere 8 gekwetsten is het wachten tot na nieuwjaar. Martijn Henckens werd voor zijn goede invalbeurt beloond met een basisplaats.

Het was Rooierheide dat in de aanvangsfase met veel druk ten aanval trok . In de vijfde minuut was er een vrije trap, Maasland kroop ver terug in de eigen rechthoek en dat was een kolfje naar de hand van Knuts, die de ballen liever met zijn hoofd beroert dan met zijn voeten. Hij scoort met het achterhoofd  via de onderkant van de lat en kruising.

Maasland begon geleidelijk aan beter in de wedstrijd te komen maar de kansen beperkten zich tot een afstandsschot van Prouvost dat nipt naast ging. Op het half uur moest de geblesseerde Breemans naar de kant en kwam de Melvin Dirkx in zijn plaats. Helaas scoorde Rooierheide bij de tweede tegenprik. Na balverlies lag de rechterflank helemaal open. ‘Snelle Snellinx’ spurtte de boulevard af en liet Sef Deben kansloos met een droge overhoekse knal.

Maasland ging op zoek naar  de aansluitingstreffer, probeerde te voetballen  maar het stokte telkens in de frontlinie. De tweede helft  kwam er meer dreiging maar helaas kon Rooierheide de voorsprong vergroten via een vrije trap. Vanrykel toonde dat hij een specialist is en krulde de bal enig mooi in de kruising voorbij een kansloze Sef Deben.

Drie ballen op doel en 3 in ’t mandje … je hebt zo van die dagen.

Even later werd de doorgebroken  Dirkx onterecht afgevlagd voor buitenspel. Rooierheide kreeg vleugels en ref Possemiers gaf terecht strafschop nadat Wouter Thaens de bal onbewust met de hand beroerde.  De rode kaart was echter niet nodig …

De sterk ingevallen Melvin Dirkx kon nog tegenscoren  en de eer redden. Melvin liet even later na om zijn tweede van de middag te scoren. Sef Deben moest nog enkele keren gevat tussenkomen maar Maasland verloor uiteindelijk met 4-1 van een potig en uitgekookt Rooierheide.

Nu even een tandje bijsteken tijdens de winterstop, de geblesseerden  recupereren en dan terug een herstart op zaterdagavond 7 januari thuis tegen  Ven Maaseik…

Please follow and like us:
0