FC Maasland verliest in extremis met 3-2

Maasland nam meteen initiatief in Boorsem. Hatim, die de geblesseerde Crijns verving, zette een combinatie op met Geert Bosmans, die stuurt in de openingsminuten  Santos diep die foutief neergehaald wordt door de laatste man Drutti. Net op de rand van de zestien. Wat zegt het reglement hierover ? Helaas zweefde de vrije trap van Geert nipt over doel. Maasland  toont veel lef, Roy speelt opnieuw Hatim aan die met een afgemeten voorzet frank Kessen bereikt. Frank dribbelt knap doelman Hermans en scoort beheerst het openingsdoelpunt: Maasland op voorsprong. Helaas kan men niet lang genieten. Franky Geenen zet zich achter een hoekschop en veel te gemakkelijk mag Boorsem scoren. Als je op deze lullige manier doelpunten blijft slikken wordt het heel moeilijk om een wedstrijd te winnen.  We gaan rusten bij 1-1. Een terechte stand op basis van het geleverde spel.

Maasland komt opnieuw sterk uit de kleedkamer . Toby Koolen verovert de bal, bedient Kessen die knap tussendoor steekt naar Hatim die oog in oog met Hermans koel in doel besluit. Maasland weer op voorsprong. Boorsem voert de druk op in het slotkwartier en Wouter Gielen redt tot twee keren toe knap. Helaas gaat een verdediger  in de fout en legt de ref de bal op de stip na een lichte overtreding.  Franky Geenen scoort à la Hazard vanop de stip. De partij lijkt op een gelijkspel af te stevenen maar in de slotminuut gaat Kessen langs de zijlijn ervandoor. Doelman Hermans komt uit tot op de zijlijn en slaagt er gelukkig net niet in om Frank te torpederen. Een kaart was hier op zijn plaats, alleen al vanwege de intentie. Frank behoudt het overzicht, bedient Hatim die vanuit een scherpe hoek net langs knalt.

De anticlimax volgt echter… Doelman Hermans herneemt snel en stuurt de bal diep, een strakke voorzet  van Battista kan niet voorkomen worden  en wordt door de inlopende Radomski met een gelukje in doel gedevieerd. Boeken toe voor Maasland en met nul punten naar huis. Het spel was niet slecht tegen een ervaren team als Boorsem en onze jongens mogen met opgeheven hoofd naar huis. Volgende week wordt het belangrijk om te oogsten in Grimbie.

In de rand van de wedstrijd kunnen we u melden dat Rob Truijen (foto) hoofdtrainer blijft tot het einde van dit seizoen.

Please follow and like us:
0