FC Maasland verliest met 0-5

Je hebt zo van die wedstrijden dat je voelt  dat een tikkeltje geluk nodig zal zijn om resultaat te behalen, van die wedstrijden waarin je niks weggeeft maar ook niks krijgt, terwijl de uitslag iets heel anders doet vermoeden . Maasland NO-Lanaken VV  was zo’n wedstrijd.  Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Helaas bepaalde de penalty in de tweede minuut de resterende wedstrijd. Terug naar de bewuste minuut: bal in de rechthoek, twee spelers die in een onschuldig  duel gaan. De Lanaker speler schuift met de voeten vooruit onder Ward Vandeberg die opspringt om contact te vermijden en beiden vallen neer.  Tot verbazing van 22 acteurs  en toeschouwers fluit de scheidsrechter penalty.  Paulussen laat Wouter Gielen (foto)  kansloos:  0-1 bij aanvang van de wedstrijd …

Maasland herpakte zich en Crijns rolde tot drie keren toe de rechterflank op en zorgde voor doelgevaar. Tot in minuut 10 Ruben Roijakkers ongelukkig wegglijdt en Rocky Creemers  kan scoren. De volgende tegenslag: Crijns heeft opnieuw last van zijn blessure en moet na een kwartier de strijd staken. De jonge Toby Koolen komt hem vervangen en laat in de loop van de wedstrijd enkele  flitsen zien.  Er wordt leuk gevoetbald zonder verder echte doelkansen te creëren. Maasland gaat met een 0-2 achterstand rusten maar mist de diepgang van Crijns.

De tweede helft komt er meer druk van MNO maar net als je voelt dat het gaat gebeuren countert LVV: Creemers trapt van ver, de bal spat op de paal terug in voeten van Montesano die de bal maar hoeft in te tikken.  Slechts een keer wordt MNO uitgespeeld en komt Erol alleen voor Wouter Gielen die knap de bal uit de voeten haalt. In de slotfase trapt Erol  nog twee keren op doel: de eerste keer wijkt de bal af op een rug van een MNO speler en  springt in doel en in de slotminuut waait een voorzet aan de verste paal binnen. Daar sta je dan 0-5 verlies, één kansje weggegeven maar zelf ook niets kunnen creëren in de zone van de waarheid. Het zat niet mee en het ontbrak aan  overtuiging. Er werd leuk gevoetbald maar men vergat waar het in voetbal om draait ; kansen creëren en scoren. En LVV had zo een dag waarin je maar naar doel hoeft te kijken ; 5 doelpunten en één kans.

Volgende week maar opnieuw aan de slag uit en tegen Boorsem Sport.