FC Maasland verliest zwaar tegen Grimbie.

We kwamen nog maar net de parking opgereden toen de wedstrijd afgetrapt werd of de bal lag al in het netje. Diepe bal van Grimbie en in de grip van de felle wind  wordt de bal  geremd. Wouter Gielen  en Bart Janssen willen de bal ontzetten maar helaas wordt de bal niet ontzet maar  Bart Janssen onderuit gehaald… Gevolg: Ampofo kan simpel de bal in het lege doel leggen. Knulliger kan het niet. Daarna herstelt de partij zich langzaam tot minuut 22’ Kessen diep wordt gestuurd en alleen op doelman Meyers afstevent. Valente trekt slim  aan de noodrem, net buiten de rechthoek. De ref aarzelt niet en stuurt Valente terecht van het veld. Een cruciale fase want Valente koos om een doelpunt te voorkomen en met 10 verder te doen. Achteraf een goede keuze want Maasland wist op geen enkel moment de man meer situatie uit te buiten. Integendeel, het leek soms of er eentje van Grimbie extra op de wei stond. Maar ja, met zicht in rust kwam er iets meer dreiging van Maasland. Je weet dan dat je met een 1-0 achterstand moet gaan rusten en hopen om de zaken tijdens de rust op orde te zetten . Bij een ultieme laatste aanval mag Maasland een hoekschop nemen. De jonge Hatim biedt zich aan, dribbelt maar verliest de bal. Organisatie weg bij Maasland, geen defensieve breker in de midden en een klasse omschakeling van Grimbie . In enkele seconden naar de overkant en enig mooi afgerond door Ospitalieri.

Daar sta je dan… in de eerste en laatste minuut koud gepakt.  Na de koffie gebeurt het ondenkbare: een diepe bal gedragen door de wind  en opnieuw Ampofo knalt schuin overhoeks de 3-0 binnen.  Grimbie laat daarna bewust de bal aan Maasland. Sporadisch countert Grimbie  en uit één van die scherpe tegenaanvallen scoort Ospitalieri de 4-0. Maasland krijgt ook enkele kansen via Kessen en een geldig doelpunt van Crijns wordt afgekeurd.  Grimbie –Maasland  4-0 ; de duivelsberg ligt de tricolores duidelijk niet!

Volgende week zaterdag 5 december om 19u30 ontvangen we de autoritaire leider Opglabbeek en op zaterdag 12 december spelen we eveneens thuis de eerste wedstrijd van de terugronde tegen Louwel. Twee loodzware opdrachten!