FC Maasland: vlijtig maar dom

Was Godsheide nou zo goed of Maasland NO zo slecht? Dat was de vraag waarmee de supporters afgelopen zondagmiddag bleven zitten. Het schaars opgekomen publiek hoopte natuurlijk op een overwinning na de goede uitbeurt bij Boorsem. En hadden de Maaslanders niet nog iets recht te zetten tegen de paarswitten?

Van dat laatste was in de eerste minuut van de wedstrijd niet veel te zien, want de lichamen van de thuisspelers stonden dan wel op het veld, het leek wel of de geesten nog op de kleedkamerbankjes zaten. De enige die wel wakker was, bleek gelukkig de doelman anders had FC Maasland na precies 30 seconden al met 0-1 achter gestaan.

Daarna ontwikkelde zich een wedstrijd waarin Godsheide weliswaar de bovenliggende partij was, maar de thuisploeg de beste kansen kreeg. Godsheide, dat veel steviger en slimmer de duels aanging dan Maasland, kreeg in de 8e minuut een vrije trap net buiten de grote baklijn tegen. Yannick Prouvost (foto) zette zich achter de bal en krulde het leer over de muur onbereikbaar voor de keeper in de linkerhoek. Tegen de verhouding in 1-0.

Het doelpunt schonk Maasland blijkbaar vertrouwen, want vanaf dat moment ontwikkelde zich een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, waarin FC Maasland nog twee dotten van kansen kreeg. Eenmaal zag Jorn Luckermans een volley net naast de staak verdwijnen, terwijl Alexander Desmedt de enige (!) kans die hij vanmiddag kreeg in het enige open gaatje prikte dat beschikbaar was. Jammer genoeg had een verdediger van Godsheide dat gaatje ook gezien en hij haalde de bal uit het doel.

Godsheide stuitte enkele malen op doelman Cuijpers, maar toen een paarse aanvaller vrij door mocht lopen richting keeper en die de bal uit zijn voeten wilde halen, greep de scheidsrechter in door middel van een twijfelachtige penalty. Sommige mensen vonden hem terecht, anderen volstrekt niet. Joey kreeg geel en de gelijkmaker om zijn oren. Drie minuten later mag Kerkhofs met de bal aan de voet naar binnen trekken, kijken, richten en uithalen zonder ook maar één Maaslander in de buurt. Het schot slaat via de onderkant van de lat in de touwen: 1-2. Dat het verschil tot de rust slechts één doelpunt blijft, ligt aan enkele katachtige reacties van de doelman.

Na rust begint FC Maasland energieker aan de wedstrijd, maar tot kansen leidt dat niet. Sterker nog, in de 58ste minuut haalt de volledig ongedekte Wijnen de bal op de rand van de zestien in één keer uit de lucht en volleert het speeltuig onhoudbaar achter Cuijpers: wereldgoal! FC Maasland blijft desondanks werken voor een beter resultaat en al twee minuten later schiet Santos de Kort het ‘Anschlusstor’ binnen. Als een Godsheide-speler zijn tweede gele kaart ontvangt, lijkt het lot zich aan de kant van de thuisploeg te scharen. Maar het tegenovergestelde gebeurt. Met Maasland drukkend op het doel van de tegenstander, weet die uit een counter de wedstrijd veilig te stellen. Penaltynemer Mievis mag moederziel alleen op de goal af en scoort met een bekeken lob over de uitlopende keeper.

Een hard werkend maar niet al te slim spelend FC Maasland – de middenvelders speelden zo ver naar achteren dat ze tussen de verdedigers stonden – werd vanmiddag op waarde geklopt. Godsheide speelt zich definitief veilig, iets waar FC Maasland nog minstens één wedstrijd voor dient te winnen.

Please follow and like us:
0