FC Maasland wint de fusiebeker!

Zaterdag werd, naar jaarlijkse traditie, in de gutsende regen gevoetbald voor de fusiebeker. Sinds de fusie is deze gemeentelijke competitie herleid tot één wedstrijd met name FC Maasland NO tegen Hoger Op Molenbeersel. In het voorprogramma gaven de U21 het goede voorbeeld, zij wonnen gemakkelijk met 5-1 van HOM.

FC Maasland had nog iets recht te zetten na het gelijkspel (en verlies met penalty’s) van vorige week tegen HOM in het kader van de beker van de Maaskant. Trainer Stefan Saelmans koos voor een jeugdig maar zeer enthousiast en strijdvaardig elftal  (zie foto) onder leiding van ‘good old captain’ Bart Hechtermans. Het balbezit was voor FC Maasland NO en dit resulteerde bijwijlen in mooi combinatievoetbal. Echte doelkansen waren er te weinig en in het absolute slot van de wedstrijd werd Mitch Conen foutief onderuit gehaald. Kapitein Bart Hechtermans nam zijn verantwoordelijkheid: 1-0, meteen de einduitslag.

Burgemeester Jo Brouns en schepen van sport Ivo Vleeschouwers mochten voor de tweede keer op rij de beker uitreiken aan FC Maasland NO. Volgend jaar is de organisatie weer in handen van HOM. Wij wensen  beide teams heel veel succes in de competitie. Zowel FC Maasland NO als HOM mogen ambitieus uitkijken naar de start van de competitie.

Na de wedstrijd kon een glunderende voorzitter, Jan Vandeberg (zie foto), de beker een ereplaats geven in de kantine.

fusiebeker fiere voorzitter

Please follow and like us:
0