FC Maasland wint verdiend tegen de leider Genk VV!

FC Maasland Noordoost kon na de goede prestatie vorige week in Stokkem in eigen huis bevestigen tegen leider Genk VV. Om de afwezigheid van de geschorste Crijns en Vandeberg op te vangen toverde trainer Rob Truijen een wit konijn uit de hoed: Peter Hoedemakers. Na twee zware knieblessures mocht Peter, na anderhalf jaar opnieuw zijn debuut maken! Vanaf de beginfase kon je zien dat er meer bezieling in dit team steekt. Beide ploegen zetten echter een goede organisatie neer  en op de eerste kans was het wachten tot de 15° minuut toen Roy Vanfloorop een voorzet van Diego Gielen nipt  naast knikte. Het sein tevens voor Genk VV om het neus aan de venster te steken maar Wouter Gielen pakt knap de volley van Kochen. Direct daarna kan Santos De Kort de bal onderscheppen en stuurt Frank Kessen diep maar doelman Claesen pakt de lage schuiver. Enkele minuten later moet Frank kessen gekwetst het terrein verlaten met een lichte verrekking. Verder spelen is onmogelijk! Het grootste gevaar komt op het half uur van Genk VV via youngster Vandeurzen die de flank afdweilt en van kortbij de bal tegen de buitenkant van de paal trapt. Beide ploegen gaan rusten met een terechte gelijke stand. Maasland voetbalt bij momenten iets beter… De tweede helft dient zich hoopvol aan!

 Helaas… Op het uur komt Genk VV op voorsprong: Vanthoor lepelt de bal aan de tweede paal waar Alkis ongehinderd mag aannemen en knap in doel trapt.  FC Maasland is echter niet onder de indruk en kan al snel de bordjes in evenwicht hangen via Bart Jansen die knap binnenkopt op voorzet van Geert Bosmans. De tricolores ruiken bloed en gaan op hun elan voort. FC Maasland domineert de partij  en onder impuls van de luidruchtige aanhang gaat Ruben Roijakkers in de aanval.  Ruben bereikt Santos De Kort  voor doel, die ontdoet zich knap van zijn twee belagers en scoort koelbloedig de 2-1. Santos  De Kort bepaalt nu het ritme en een voorzet van hem wordt nipt naast eigen doel gedevieerd door een Genkspeler. Genk VV wordt nu zoek gespeeld en de kansen volgen elkaar op: Hoedemakers bereikt Santos maar doelman Claesen redt knap, verdediger Planas moet een inzet van invaller Jelle Theijbers van de lijn redden… 

In een onmondig slotoffensief probeert de leider alsnog een punt mee te graaien maar FC Maasland buigt niet en houdt de drie punten in eigen huis. Knap werk van de ploeg. Helaas is er niet veel tijd om te genieten want volgende week wacht de partij in Rooierheide!

Please follow and like us:
0