Gelijkspel tegen Lanaken VV

Veel puzzelwerk voor trainer Schetz afgelopen zaterdag. Zowat een halve basisploeg vervangen  wegens blessures of schorsingen waaronder spitsenduo Kessen en Crijns en dit tegen een ploeg in winning mood Lanaken VV.  Makkelijk is anders. In zulke omstandigheden komt het erop aan de juiste mentaliteit  te tonen en dat is wat deze ploeg onder leiding van de trainersstaf de afgelopen vier maanden heeft gerealiseerd. De aanvangsminuten waren duidelijk voor Lanaken en in de 12° minuut was het raak. Roy dekte iets te hoog door, Merlo in de rug en voorzet op Bollen die de 0-1  overhoeks binnen trapte. Roy herstelde zich knap van dit missertje en knokte zich terug in de wedstrijd.

Net als heel Maasland trouwens want vanaf het tweede kwartier kantelde de partij helemaal in het voordeel van de tricolores. Eerst was er een knappe doorsteekpas van Prouvost naar Breemans maar doelman Gerets kwam goed uit. Even later knalde Prouvost een afleggertje van Breemans hoog over. Kevin Stevens liet de kans op de gelijkmaker liggen toen hij een corner nipt naast doel buffelde. Lvv krijgt nog de beste kans als een diepe bal slecht wordt ontzet door Jens, de uitlopende Sef Deben ontzet echter tegen de instormende Erol en de carambole gaat naast doel buiten. Na rust is de partij meer in evenwicht . Een scherp counterend LVV,  dat dodelijk kan zijn in de omschakeling, zorgt toch voor de nodige voorzichtigheid.  In de 65° minuut gaat Prouvost ervandoor maar Vertessen hangt aan de noodrem. De daaropvolgende vrije trap van Bosmans wordt door Prouvost in het doel gekopt . Even is er paniek bij Lvv, het doorjagen van Prouvost loont en de 2-1 ligt in dezelfde minuut in het mandje als doelman Gerets tegen Prouvost trapt.

Maasland ruikt nu de drie punten en met de inbreng van Hajbat en Dirkx komt er meer snelheid en diepgang. Prouvost wordt onderuitgehaald in de zestien maar helaas geen strafschop.  De partij golft nu op en neer en Bollen maakt knap de 2-2 na een voorzet.
Lvv liet een kans liggen tegen een zwaar gehavend maar collectief sterk Maasland, dat besefte de Lanakense trainer Peter Decrae na afloop . FC Maasland mag tevreden zijn met de ingesteldheid . Er had misschien meer in gezeten maar toch zijn we tevreden zijn met dit eerste gelijkspel van het seizoen

FC Maasland zakt enkele plaatsen in de rangschikking. Aanstaande zondag 11 december om 14u30 speelt FC Maasland Noordoost de derby in Opitter.

Please follow and like us:
0