Het eerste elftal wordt derde en speelt de promotieronde!

Het eerste elftal van FC Maasland Noordoost is in de competitie op een zeer mooie en verdiende derde plaats geëindigd met 58 punten.
Op het kleine veld van Rooierheide slaagden wij er in het verleden zelden in om een puntje te pakken. Maar conform het mooie seizoen werd ook deze laatste wedstrijd met een overwinning afgesloten. De eindronde was reeds vorige week rekenkundig een zekerheid.
Bij de start van de fusieclub vier seizoenen geleden werd vooropgesteld dat promotie naar 2de provinciale een doelstelling was om binnen de 5 jaren te realiseren. We zijn ondertussen bezig aan het 4de seizoen en promotie mag…
Voor het seizoen werden we zeker niet getipt als kanshebber, maar insiders binnen de club zagen toch wel meer potentieel dan algemeen werd aangenomen. Vooral de integratie van enkele jonge talenten verliep zeer goed waardoor de afwezigheid van onze geblesseerde topschutter Frank Kessen onverhoopt goed werd opgevangen.

Het team onder leiding van Davy Schetz mag terecht fier zijn op deze mooie prestatie. De kalender van de promotieronde wordt zo snel als mogelijk bekend gemaakt.

Het is voor onze club een boeiend en leerrijk seizoen geworden. De keuze om ook een elftal op te starten in 4de provinciale was een sprong in het onbekende, met ups en downs tot gevolg waar we nog beter moeten leren mee omgaan. Onze fusieclub staat immers op een nieuw kruispunt, maar samen met de vele enthousiaste vrijwilligers, jeugdtrainers, seniorentrainers en supporters zijn we klaar voor een nieuwe stap.

Please follow and like us:
0