Het nieuwe seizoen is gestart!

FC Maasland Noordoost heeft afgelopen weekend het nieuwe seizoen afgetrapt. Meer dan 20 teams zijn gestart aan een boeiend seizoen, vol spannende momenten en leuke uitdagingen.
Het eerste elftal speelde haar allereerste wedstrijd van FC Maasland Noordoost in tweede provinciale. Het werd een nipte nederlaag tegen een ervaren team. Leuk om weten is dat het eerste elftal met Samih Belfaqir, Jordy Peeters, Dries Boonen en Yassin Chadli maar liefst vier spelers van 18 jaar op het wedstrijdblad staan tegen Turkse FC.

“Ploeg in de kijker” is deze week de provinciale U12 van trainer Ivo Janssen.
Een weekje na het behalen van de 1ste plaats op het eigen tornooi van Maasland waren ze klaar voor de competitiestart tegen KSK Meeuwen.
Met een dosis gezonde spanning begonnen we aan de wedstrijd waarin Meeuwen het spel bepaalde door veel balbezit en duelkracht. Kansen bleven echter achterwege omdat onze PU12 daar een sterk blok tegenover plaatste. Stilaan kwamen we in de wedstrijd en na enkele mooie combinaties scoorde Dren de 1-0. Nog in hetzelfde kwartier scoorde Lom de 2-0 na een mooie assist van Dren.
Ondertussen stond de hele ploeg stevig in positie en we gaven geen krimp bij de aanhoudende druk van Meeuwen die eerlijk gezegd op dat moment nog steeds de betere ploeg was.
Maar Kyrann hield het overzicht en stuurde zijn verdediging. Kevin, Gijs en Matheo wonnen alle duels en speelden een dijk van een wedstrijd zodat we het 2de kwartier zonder tegengoal doorkwamen.
Maar in voetbal tellen alleen de gemaakte doelpunten dus het vertrouwen groeide en na de pauze gingen we steeds beter voetballen met meer kansen tot gevolg.
Gijs scoorde een mooie vrije trap en liet daarna via een 1-2tje de jarige kapitein Mathis met zijn linkse voetje fraai de 4-0 op het bord zetten.
Meeuwen bleef echter aanklampen en scoorde de verdiende 4-1 maar dat deerde onze jongens niet.
Toen was het moment van Jarre gekomen die moeilijk in de wedstrijd leek te komen maar toch kon scoren. In het laatste kwartier gingen de remmen pas echt los en voetbalden we onder leiding van Lom als een echt team.
De verdiende thuisoverwinning van 6-2 was een feit!
Als je dan ook nog eens 2 topkeepers in je team hebt zoals Ties en Jorbe, die ook voetballend een enorme meerwaarde zijn, dan weet je als trainer dat je iets kan bereiken met dit ploegje.
Iedereen weet dat elke trainer trots is op zijn team.
Maar als je een team hebt zoals deze jongens dan ben je als trainer supertrots!
Merci mannen, we gaan er een leuk seizoen van maken!

Please follow and like us:
0