HOM – FC Maasland: 0-4

FC Maasland won overtuigend de wedstrijd voor de fusiebeker.

Het erg jonge, maar zeer gretige team van FC Maasland was, onder leiding van ervaren rot Geert Bosmans, een maatje te groot voor HO Molenbeersel. Een opvallende rol was er voor nieuweling en Ophovenaar Jordy Peeters, die met twee doelpunten en een handvol mooie kansen liet zien dat hij een meerwaarde kan zijn voor FC Maasland.

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Jordy Peeters de bal kon ontfutselen van een HOM-verdediger. Jordy twijfelde niet en scoorde zijn eerste doelpunt voor FC Maasland. Het wedstrijdbeeld was klaar en duidelijk: het balbezit was voor FC Maasland en HOM slaagde er niet in om een vuist te maken. Met nog een doelpunt van Kevin Stevens in de eerste helft, Jordy Peeters en Wout Lindmans in de tweede helft stond de eindstand op het scorebord: 4-0.

In de namiddag hadden de belofen ook duidelijk afstand genomen van HOM. Het beloftenteam, onder leiding van de nieuwe coach Bjorn Ilsbroux won met 0-5.

De voorbereiding op de nieuwe competitie komt stilaan in de laatste fase. Aanstaande dinsdag 14 augustus spelen de beloften om 19u30 in Neeroeteren. Het wordt een leuk weerzien met enkele ex-spelers en ex-trainer Rob Truyen. Het eerste elftal speelt om 20u in MMC Weert (Sportpark Graswinkel, Fuutstraat 4, 6005 JZ Weert). Zaterdag 18 augustus om 18u30 staat de bekerwedstrijd in Nevok Gruitrode op het programma.