In de kijker

Het eerste elftal speelde afgelopen zaterdag 20/10 een meer dan verdienstelijke wedstrijd in en tegen KFC Hamont 99. Bij de rust stond het helaas reeds 2-0. In de tweede helft kregen onze jongens meerdere kansen om de aansluitingstreffer te maken, maar enkele twijfelachtige buitenspelsituaties en pech waren de spelbrekers. De ruststand werd dan ook de eindstand: 2-0.
Volgende week zondag 28 oktober om 15u ontvangen wij leider KSK Meeuwen.

G-Team FC Maasland NO (foto)

Afgelopen zondag 21 oktober speelde het G-Team de topper tegen Carnavalsvereniging De Rabbedabberes. En zoals verwacht won het G-Team! Het werd een fijne namiddag met 10/10 voor sfeer en gezelligheid

“Ploeg in de kijker” GU17 (foto)
van Maxim Groenen en Thom Kalavris
FC Maasland NO – Stokkem VV 3-2
Selectie:
Tim, Jasper, Dries, Brent, Joren, Pjotr, Jenaro, Ruben, Senne, Tristan, Tuur, Roel, Niek, Senn
Geblesseerden: Bjarne (scheenbeen) en Lukas (pols)
1ste kwart
De match kende een stroeve start. Slordig en overhaast spel primeerde binnen de openingsminuten. De eerste goal viel in de 4de minuut vanuit een hoekschop van tuur die via dries zijn hoofd de achterkant van het net vond. Nog geen 2 minuten later kan het aan de andere kant 1-1 worden, maar Tim besluit daar anders over. De match gaat op dit moment goed op en af en aan beide kanten worden openingen gecreëerd. Tristan komt nog dicht bij de 2-0, maar krijgt de bal niet voorbij de keeper. Stokkem komt steeds meer in de match en dankzij onze kapitein en de deklat blijft onze ploeg op voorsprong in het eerste kwart van de match.
2de kwart
Twee minuten in het tweede kwart wordt het 2-0 dankzij een prachtige pas van Senne die de bal in het middenveld komt ophalen en met zijn linkervoet een steekpas geeft op de diepgaande Ruben, die beheerst afwerkt. Nog geen drie minuten later loopt Senne weg van zijn verdediger en lijkt hij een gat in de lucht te trappen, de scheidsrechter beoordeelt de situatie echter als een fout van de verdediger en fluit voor een strafschop. De gekwetste Senne moet van het plein af en de strafschop wordt verzilverd door Roel, die de bal beheerst in de rechter hoek plaatst. 3-0! De verdediger kreeg voor de actie geen rood, maar geel.
Via nummer 13 (gevaarlijkste man van stokkem) komt Stokkem, tegen het einde van de eerste helft, nog tot een gevaarlijke doelkans. Een tactische misstap centraal zorgt ervoor dat de speler alleen op de keeper kan rennen, maar Tim red in eerste instantie. De spelers van Stokkem anticiperen sneller dan de spelers van Maasland en de 3-1 is een feit.
3de kwart
De tweede helft begint erg rommelig, veel slechte inspeelpassen en balverlies. In de 50ste minuut krijgt Stokkem een vrije tap voor rond de middellijn. De, nog rollende bal, wordt snel genomen en de verdediging van Maasland wordt onverwachts gesneden door wederom nr. 13, die rustig afwerkt. 3-2. De goal zorgt voor onrustigheid bij alle spelers. Het spel wordt slechter en de inzet van spelers wordt heviger. In de 54ste minuut wordt Jenaro omgemaaid door een speler van Dilsen. De inzet die duidelijk bestraft had moeten worden met een rode kaart werd slechts bestraft met een gele kaart.
Tegen het einde van het derde kwart krijgen Tristan en tuur nog een opgelegde kans om het 4-2 te maken, maar helaas besluiten ze naast. dat had de rust kunnen geven aan de thuisploeg.
4de kwart
Een zeer moeilijk kwart voor de thuisploeg waarin Stokkem verschillende kansen bij elkaar kan spelen. Nummer 13 speelde daarin een hoofdrol, maar mede dankzij geweldige tussenkomsten van Joren en Brent komt de uitploeg niet tot scoren.
Maasland wint de fel bestreden match met 3-2 en mag zichzelf bedanken voor dat resultaat. Een uitmuntende inzet en fenomenale prestatie van onder anderen onze keeper en kapitein (Tim) zorgt er voor dat we weer aanklampen aan de bovenkant van de tabel met het oog op een thuis match tegen Dilsen het komende weekend