Interview: Dries Boonen en Yassin Chadli

Het lijkt een hoofdstuk uit een echt jongensboek. Dries Boonen en Yasin Chadli, amper 17 en hard onderweg om de publiekslievelingen te worden van het 1e elftal van FC Maasland NO. Tijd voor een praatje met beide heren!
Het is november, het is koud en guur, de regen striemt over de velden, beide jongens zijn volop bezig aan hun inmiddels wekelijkse dinsdagavond training bij het 1e elftal van FC Maasland NO. Aan motivatie en enthousiasme is duidelijk geen gebrek! Beide mannen stellen zich kort even voor:


Naam: Dries Boonen
Leeftijd: 17 jaar
P
ositie: de 8 of de 10
Favoriete ploeg: Manchester City
Speler: Kevin de Bruyne

Naam: Yassin Chadli
Leeftijd: 17 jaar
Positie: spits
Favoriete ploeg: FC Barcelona
Speler: Lionel Messi


Beide jongens zijn vanaf de U7 voetballend in de gemeente Kinrooi. Op de vraag wat het mooiste moment was tijdens hun jaren bij de jeugd zijn ze zeer eensgezind: Het kampioenschap bij de U15 van enkele jaren geleden. In een woord prachtig!!
Ze zijn dan ook lovend over de jeugdwerking bij Maasland. Dries: Ik denk zeker dat we bij Maasland goed bezig zijn met de jeugd. Er zijn heel veel jeugdspelers bijgekomen en de jeugdreeksen halen allemaal goede resultaten. Het binnen halen van provinciaal voetbal is heel aantrekkelijk voor spelertjes uit de buurt. Yassin vult aan; naast de goede jeugdwerking is het ook zeker leuk om in de jeugd van Maasland mee te draaien. Na 7 mooie jaren bij KRC Genk was ik op het einde een beetje de spelvreugde kwijt en ik was zeker dat ik dat kon terug vinden bij Maasland en dat is ook zeker gebeurd.

Jullie doorbraak dit seizoen stond er wel aan te komen, toch gaat het in een keer heel erg snel, van U21 naar vaste waarde 1e elftal, hoe ervaren jullie dit? Dries: Ik had aan het begin van het seizoen verwacht dit seizoen nog bij de U21 te spelen, echter na een oefenwedstrijd vroeg Davy of ik eens mee wilde spelen met de 1e ploeg. Het daarop volgende weekend speelde ik eerste nog met de U21 en de dag erna met de eerste ploeg. Vanaf die week speelde ik enkel nog met de eerste ploeg. Ik ben heel erg blij dat ik mijn kans gegrepen heb en ben blij om voor de eerste ploeg van Maasland te spelen. Yassin: Het is zeker snel gegaan en dat heb ik ook zeker te danken aan de trainers en de spelers van de U21 en U17 waar ik altijd mee gespeeld heb en goeie en leuke jaren mee heb gehad zowel op als langs het plein. Het 1e elftal is zeker speciaal ervaring.

Wat merk je als grootste verschil tussen de voorbije jeugdwerking en nu het 1e elftal? Yassin is duidelijk: Het gaat er allemaal veel sneller en harder aan toe en het word ook allemaal veel serieuzer . Dries bevestigd en vindt daarnaast dat de manier van spelen volledig anders is. Het heeft me toch wel wat tijd gekost om hieraan gewend te raken.

Er zijn waarschijnlijk veel spelertjes die momenteel vanuit  hun ooghoeken de verrichtingen van het 1e elftal volgen. Wat zouden jullie deze jeugdspelertjes willen adviseren om zo het optimale uit hun nog prille sportieve carrière te halen? YassinHard blijven werken en vooral blijven geloven in jezelf.  Hard werken wordt bijna altijd beloond.  DriesInderdaad hard werken, vroeg of laat komt je kans, dan moet je er staan om die met beide handen vast te pakken! 

Hebben jullie zelf een sportieve doelstelling? Dries:  Zeker, ik zou heel graag met FC Maasland willen promoveren naar de 2e provinciaal. Yassin :  Ik ben nog jong, ik laat het allemaal op me af komen en kijk dan wel wat er gebeurd. 

In hoeverre is het spelen in het 1e elftal voor jullie een hoofdstuk uit een heus jongensboek? YassinHet is zeker een groot deel van een jongensboek, maar we weten zelf maar al te goed dat het hoofdstuk eigenlijk pas begonnen is en we nu nog harder moeten werken om  in het boek te blijven voor komen. Dries: Op de basisschool keken we altijd al op naar de “grote mensen” van de eerste ploeg. We droomden allemaal om er ooit eens bij te zijn en we voetbalden zoveel als we konden op school. Nu ik meespeel is het echt een jongensdroom die uitkomt. Ik wil Maasland dan ook bedanken om mij op zo een jonge leeftijd het vertrouwen te geven om mee te spelen met de eerste ploeg.