Interview: Marijke Schouteden-Olefs

Sinds de start van het inmiddels al enkele maanden lopende seizoen is Marijke Schouteden-Olefs de nieuwe kantine eindverantwoordelijke in Kinrooi. We treffen een zeer gemotiveerde en enthousiaste dame die met passie vertelt over haar nieuwe rol.

Marijke werkt als zorgkundige in het woonzorgcentrum in Maaseik. Ze is getrouwd met Patrick Schouteden en samen hebben ze twee voetballende zonen; Thibaut en Marnick.

Als er naast haar werk als zorgkundige en haar uit de hand gelopen hobby als vrijwilligster bij FC Maasland NO nog een schaars beetje tijd overblijft is Marijke bezig met bloemschikken, het lezen van een goed boek en TV kijken.

Op de vraag hoe Marijke bij FC Maasland NO is terecht gekomen antwoord ze zonder twijfel “door mijn 2 voetballende zonen”.  Daarnaast motiveerde de erg toffe groep me enorm om nog wat extra tijd in de club te steken. Heerlijk om daarmee te kunnen en mogen samenwerken.
Sinds dit seizoen is Marijke de eindverantwoordelijke van de vrijwilligers van de kantinewerking in Kinrooi. Volgens Marijke brengt dit wel een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Ik maak de planning van de kantinediensten en zorg er zo voor dat er voldoende medewerkers zijn op de momenten dat de kantine is opengesteld. Daarnaast verzorg ik tijdig de bestellingen van drank en andere benodigdheden bij de diverse toeleveranciers. Al deze taken en verantwoordelijkheden maken het dan ook erg leuk. “Ik kom zo veelvuldig in contact met nieuwe mensen” verteld Marijke.  

Het is toch een kunst om (vrijwilligers)werk, gezin en hobby’s te combineren. Marijke vindt dit goed meevallen. De bestellingen naar de leveranciers en het opstellen van de kantinediensten regelt ze op maandag. De daadwerkelijke kantinediensten zijn veelal in het weekend. Af ten toe een vergadering met de overige kantineverantwoordelijke en een vergadering met het hoofdbestuur. De rest van mijn (vrije)tijd gaat naar het gezin en mijn andere hobby’s.

Marijke probeert zo veel als mogelijk mee te krijgen van de sportieve prestaties van FC Maasland in het algemeen en van haar zoons in het bijzonder. Als het heel erg druk is in de kantine zijn de verbale reacties van de supporters voor mij de graadmeter om wat mee te krijgen van wat er buiten op de velden gebeurd.

Op de vraag hoe Marijke FC Maasland NO in een zin zou willen omschrijven is ze heel duidelijk: Een toffe club

Afsluitend hebben we nog een verrassende vraag paraat: Je gaat naar een onbewoond eiland. Wie neem je mee? (Uiteraard mag Patrick niet mee)
Tja, als Patrick niet mee mag dan neem ik uiteraard mijn twee zonen mee!

Natuurlijk hopen we bij FC Maasland dat Marijke voorlopig niet naar dat onbewoonde eiland afreist! Wij hopen dat we deze enthousiaste dame nog lang bij de club mogen hebben en haar meer dan verdienstelijke bijdrage blijft leveren aan de verdere uitbouw van onze mooie vereniging. Per slot van rekening is een kantine een niet weg te denken supportersoord waar goede sfeer en een hapje en een drankje bij horen.