Jan Craeghs, ervaren rot in de voetballerij

In deze nieuwsbrief ruim aandacht voor de secretaris van FC Maasland NO; Jan Craeghs. Jan is een echt voetbaldier en al 49 jaar actief binnen het voetbal in de gemeente Kinrooi.

Jan, stel jezelf even voor aan de lezer: Ik ben Jan Craeghs Secretaris van FC Maasland NO en ben 70 jaar. Ik heb 35 jaar bij Philips Eindhoven gewerkt en ben inmiddels al weer 15 jaar met pensioen. Ik ben getrouwd met Gerda Willen heb een zoon en een dochter en 2 prachtige klein kinderen.

Mijn kleinzoon speelt voetbal bij SK Meldert, en mijn kleindochter speelt tennis in Lummen samen met mijn dochter. Uiteraard is mijn hobby voetbal, ik heb dan ook een abonnement bij KRC GENK waar ik samen met dochter en kleinkinderen graag een matchke ga kijken. In mijn vrije tijd tuinier ik graag en ik ga in de wintermaanden helpen in manege Warredal bij de jumpings.

Binnen Blauwvoet heb ik diverse dingen gedaan. Zo heb er 10 jaar gespeeld ,ben ik er meerdere keren jeugdtrainer geweest, heb ik ad-interim het 1ste elftal getraind, ben afgevaardigde 1ste elftal geweest en daarna ben ik secretaris bij Blauwvoet Kessenich geworden.

Hoe heb je de fusie ervaren? De fusie tussen Kinrooi,Kessenich en Ophoven is ondanks de tijds druk en enkele meningsverschillen goed verlopen. Als ik zie dat bijna iedereen aan boord is gebleven kunnen we spreken van een geslaagd traject. De verschillen tussen FC Maasland en Blauwvoet zijn groot. Binnen Maasland zijn een 30-tal ploegen, bij Blauwvoet waren dat er voor de fusie slechts een 10 tal.

De werking binnen de fusie club loopt uitstekend. Een en nader is te danken aan een goede organisatie en de vele vrijwilligers. Mijn taak als secretaris bestaat voornamelijk uit het regelen van alle zaken met de K.B.V.B. Je kunt hierbij denken aan taken als spelers aansluiten, ongeval dossiers aangeven, wedstrijd wijzigingen aanvragen en goedkeuren ,overgangen aanvragen en vergaderingen bij de voetbalbond bijwonen.

Door de jaren heen is er veel veranderd. Zo kan vandaag de dag veel digitaal gebeuren, in het verleden was alles nog op papier en met de post. In mijn werk als secretaris heb ik momenteel veel steun van de mannen van de jeugdwerking. Rene, Mike en Peter zijn gerechtigd om zelf veel aan te vragen.

Welke doelstellingen zou je nog graag realiseren in de toekomst? Wat betreft doelstelling zou ik er graag een kunstgrasveld bij willen en led verlichting op de beide trainingsvelden . Zo kunnen we iedereen in optimale omstandigheden laten trainen en voetballen. Sportief zouden we op termijn ook een reeks hoger moeten kunnen spelen, dit geeft de club meer uitstraling naar supporters en sponsoren.