Jeugdwerking floreert

De jeugdwerking van FC Maasland NO floreert. Met seizoen 2019/2020 is het team van de jeugdcoördinatie met de komst van Mike Paumen en René Segers verdubbeld. Dit zorgt ervoor dat de capaciteit in personen met ingang van dit seizoen is verdubbeld.

Jaar na jaar wordt het aantal jeugdspelers groter, maar blijft de kwaliteit de prioriteit. De kwaliteit kan ook dit seizoen weer de stempel ‘top’ krijgen. Het aantal gediplomeerde trainers is weer hoger en dat zorgt voor trainingen waar naar gelang van de aanwezige kwaliteit een mix wordt gezocht uit opleiding en fun. Als deze twee factoren niet optimaal in balans zijn slaan we ons doel voorbij. Het plezier bij de spelertjes mag niet uit het oog worden verloren uiteraard.

Het gegeven dat dit seizoen al 5 spelers uit de jeugdwerking betrokken zijn bij de senioren en langzaam maar zeker worden voorbereid op doorstroming naar de kern is een mooie beloning. Het feit dat de jeugdspelertjes veel plezier beleven aan hun hobby, wat is af te leiden uit de vele langende gezichten, is misschien wel de grootste beloning.