Knap herstel 1e ploeg

SLW MAASEIK – FC MAASLAND NOORDOOST: 1-3

Na de slechte thuiswedstrijd tegen Lanaken VV was de doelstelling duidelijk: winnen tegen de buren van SLW Maaseik. De zon was aanwezig en de talrijk opgekomen supporters zagen een boeiende wedstrijd met FC Maasland als de verdiende winnaar. De score werd geopend na 15 minuten: Giel Borkelmans speelde vanop de flank de bal perfect in de loop van kapitein Kobe Roex die de bal enig mooi in de verste winkelhaak trapte: 0-1. FC Maasland bleef de beter voetballende ploeg, dit resulteerde in de 35ste minuut tot een tweede doelpunt. De vrije trap van Geert Bosmans werd met een haarstreling door Cobe Stevens in het doel verwerkt.
Geen Giel Borkelmans na de rust: hij bleef geblesseerd in de kleedkamer na een onvrijwillige elleboogstoot. SLW Maaseik ging met veel enthousiasme op zoek naar de aansluitingstreffer. Thijs Linssen scoorde in minuut 64 en plotsklaps werd het een spannende wedstrijd. Enkele minuten later kreeg SLW Maaseik een strafschop na handspel. Gelukkig werd de strafschop gemist en FC Maasland was meer dan verwittigd. Kapitein Kobe Roex zette de puntjes op de i met een mooie individuele actie werd in 1-3 in de 70ste minuut. Game over… de overwinning werd uitbundig gevierd in de ‘gastentent’. Opmerkelijk was ook dat er negen spelers uit de jeugdopleiding van FC Maasland in de wedstrijdkernen zaten: 3 bij SLW Maaseik en 6 bij FC Maasland Noordoost.

De beloften van FC Maasland Noordoost zijn ondertussen opgeschoven naar de derde plaats, na een klinkende thuisoverwinning tegen SLW Maaseik: 7-1

Noteer de volgende thuiswedstrijd tegen K. Neeroeteren FC op zaterdag 16 november om 19u30. Supporters op post!

Please follow and like us:
0