Kranten besteden veel aandacht aan de diefstal van de zonnepanelen!

 

KRANT: HET LAATSTE NIEUWS

foto laatste nieuws

Opnieuw zonnepanelen van voetbalkantine gestolen

Bij voetbalclub FC Maasland aan de Hoverstraat in Kinrooi hebben dieven maar liefst 24 zonnepanelen van het dak van de kantine gestolen. Opvallend is dat vorige week al hetzelfde gebeurde bij voetbalclub Groen Start in het Breese Beek. Toen namen de dieven meer dan 50 panelen mee.

Het was een van de clubleden van FC Maasland die de diefstal opmerkte. “In de krokusvakantie hebben we de eerste vier dagen geen training gehad door het slechte weer”, vertelt voorzitter Jan Vandeberg. “In het weekend zijn we hier nog geweest, maar het dak ligt nogal hoog. Je ziet die panelen moeilijk liggen. Toch merkte iemand van het bestuur plots op dat de panelen verdwenen waren.”

20.000 euro

De daders plaatsten een ladder tegen de achterzijde van het gebouw en begaven zich zo naar het dak. Daar ontkoppelden ze de panelen en braken ze de hechtingen af. “Je ziet dat dat heel snel gegaan is. Onderaan zijn de hechtingen ‘overgebogen’. De rand van het dak is ook beschadigd, wellicht omdat ze langs die zijde de panelen naar beneden lieten zakken. De volledige installatie kostte zo’n zes jaar geleden maar liefst 20.000 euro. We hebben er in totaal twintig grote lampen op aangesloten, die drie volledige voetbalvelden kunnen verlichten. Dankzij de zonnepanelen bleven de kosten gedrukt. Nu is dat natuurlijk een enorm verbruik.” De werking van de club met 300 actieve voetballers en 28 teams komt niet in het gedrang. De politie kwam zondag ter plaatse om de vaststellingen te doen en maakte een pv op. De kans bestaat dat het om dezelfde daders gaat. (MMM)

KRANT: HET BELANG VAN LIMBURG

foto belang

Na Beek ook zonnepanelen van voetbalkantine in Kinrooi gestolen

Kinrooi – Voor de tweede keer in enkele dagen is een diefstal van zonnepanelen vastgesteld bij een voetbalclub in Noord-Limburg. Begin februari werden 58 panelen gestolen bij Groen Star Beek in Bree, het voorbije weekend stelde FC Maasland Noordoost in de Hoverstraat in Kinrooi vast dat er 24 zonnepanelen weg zijn.

Per toeval ontdekten medewerkers van de voetbalclub zondagochtend dat alle zonnepanelen van hun dak verdwenen waren. “Het gaat om 24 stuks die op het dak van de kantine geïnstalleerd waren”, legt voorzitter Jan Vandeberg. “Je ziet ze haast niet liggen door het hellend dak van de tribune. Enkel via het tweede voetbalveld aan de achterzijde heb je er een zicht op en zelfs dan vallen eigenlijk alleen de zwarte draagmodules op. Het kan niet anders dan dat de daders hier op verkenning zijn geweest. Ze moeten dit geweten hebben. Toeval lijkt ons zeer straf als je weet dat Groen Star Beek amper tien kilometer verderop ligt.”

De club wil zo snel mogelijk nieuwe panelen leggen. “We spelen avondwedstrijden en trainen ’s avonds. De verlichting vreet elektriciteit. We nemen nu stroom van het gewone net, maar dat kost enorm veel”, zegt de voorzitter.

 

Please follow and like us:
0