Maasland maakt sprongetje!

De wedstrijdballen, of beter het tekort daaraan, en de scheidsrechter eisten vandaag de hoofdrol op tijdens de wedstrijd van FC Maasland NO tegen SSD Opoeteren. Om met dat laatste te beginnen, een scheidsrechter is op zijn best als je hem niet opmerkt. Maar om dan te veel zware overtredingen maar weg te wuiven gaat wel erg ver. Waarover dadelijk meer.

Voor aanvang was duidelijk dat er vandaag weer punten gepakt moesten worden om van onderen weg te raken. Yannick Prouvost, die vorige week met een pijnlijke knie de wedstrijd moest verlaten, was opgelapt en speelde een belangrijke rol. Voor de rest kon trainer Saelmans zijn beste elftal opstellen, ware het niet dat één van de basisspelers te laat arriveerde in Kessenich en dus alsnog op de bank kon beginnen.

Desalnietemin kwam Maasland goed uit de startblokken. Op momenten dat de tricolores aanvielen door middel van combinaties stichtten zij het grootste gevaar voor de goal van de tegenstander. Na wat voorzichtig aftasten van beide kanten zag Roy Vanfloorop de ruimte voor Jorn Luckermans (foto) en zijn pass tussen de Opoeterse verdediging door bereikte de blonde flankspeler. Die pakte nog enkele meters en passeerde gedecideerd de keeper: 1-0.

Voetballend kon Opoeteren niet mee met de Maaslanders dus tapten zij uit een ander vaatje. Ze voegden bij hun toch vooral op kracht gebaseerde spel een behoorlijke portie zware overtredingen. Slachtoffer daarvan was een aantal malen achter elkaar Santos de Kort. De jonge referee, onberispelijk gekleed en steeds op balhoogte, weigerde echter de jonge aanvallende middenvelder in bescherming te nemen.

Het niveau van het spel leed hieronder. Passes kwamen niet meer aan en regelmatig moest er worden gewacht op – meestal door Opoeteren – buiten het veld geschoten ballen. Er kwamen er drie terecht in de tuin van aanwonende Bèrke Coolen (volgens een van de toeschouwers tenminste). En Berke was niet thuis, dus het is nog afwachten of FC Maasland die ballen nog terugziet. Een eventuele sponsor van de wedstrijdbal had vanmiddag zomaar failliet kunnen gaan. Nadat gelegenheidsafgevaardigde Jan Vandeberg een nieuwe voorraad speeltuig uit de catacomben had gehaald, werd zonder verdere doelpunten de rust bereikt. En net als bij alle vorige wedstrijden had hier weer kunnen staan dat FC Maasland zich daarmee tekort deed.

De koffie van het arbitrale trio was blijkbaar erg heet, want beide ploegen stonden al enkele minuten op het veld, voordat het drietal weer acte de présence gaf. FC Maasland probeerde aan te knopen bij het combinatiespel uit het begin van de wedstrijd maar de kansen die daar uit voortvloeiden werden niet benut. Totdat Yannick Prouvost het moe was. Vanaf een afstand van zeker 35 meter haalde hij verwoestend uit en de bal verdween achter de kansloze Jeunen in de kruising: 2-0.

De scheidsrechter kreeg blijkbaar een beetje medelijden met de paarswitten en floot een aantal perfecte kopduels af in het nadeel van de Maaslanders, terwijl overduidelijke overtredingen werden weggewuifd. Ook de buitenspelregel zorgde nog voor wat problemen.
Hoe het ook zij, FC Maasland NO sleepte voor de tweede maal drie punten uit het vuur. Jorn Luckermans haalde het eind van de wedstrijd niet. Dat mocht niet op het conto van een te harde Opoeterse tegenstander worden geschreven. Volgens Jorn was het veld de oorzaak van het feit dat hij zich flink verstapte. Yannick Prouvost kreeg een applauswissel. Voor keeper Joey, die vandaag niet echt op de proef werd gesteld, leuk dat hij zijn eerste clean sheet kon overreiken. Door de drie punten van vandaag haakt Maasland in één keer aan bij de onderkant van de brede middenmoot. Een twaalfde plek met de plaatsen acht en zeven binnen bereik.

 

JAN CUIJPERS

Please follow and like us:
0