Maasland NO Retro

Dat sport voor alle leeftijden is laat FC Maasland NO zien met hun wandelvoetbal team: MNO Retro !!

De reguliere voetbalcompetities verdringen de zomerstop over enkele weken. Ook bij de wandelvoetballers van FC Maasland begint het bloed opnieuw te kruipen. Als je al bijna je hele leven tegen een bal trapt hoeft dat niet te stoppen als je wat ouder wordt. Het is zo dat naarmate de jaren verstrijken het lichaam wat meer mankementen gaat vertonen. Je voelt je minder fit en de blessures nemen toe. met als eindresultaat het stoppen met sporten. Echter sporten houdt je fit en gezond. Juist daarom is wandelvoetbal bedacht en kan ook op latere leeftijd je favoriete sport nog steeds worden bedreven.

Ook voor 55plussers die nog nooit hebben gevoetbald is wandelvoetbal een leuke bezigheid en zorgt dit voor beweging voor je lichaam en draagt het bij aan een gezonder leven.  De spelregels van wandelvoetbal zijn zo in elkaar gezet dat de fysieke belasting laag is en dit bijdraagt aan het voorkomen van blessures.

Wandelvoetbal is niet alleen gezond voor senioren, het is daarnaast ook nog eens een erg leuke manier van samenzijn met een leuke spelvorm. Spelplezier staat bij wandelvoetbal voorop! Zo blij je niet alleen fysiek maar ook mentaal fit. In clubverband spelen haalt je uit je sociale isolement of voorkomt dat je erin terecht komt. Na de wedstrijd (de 3e helft) gezellig samen napraten bij pot en pint is voor velen net zo belangrijk als het bedrijven van de sport.

MNO Retro begint in september weer aan haar wedstrijden. De wedstrijden worden in de zomer buiten afgewerkt, in de winter wordt gespeeld in de sporthallen in Kinrooi. Iedereen van binnen en buiten Kinrooi is van harte welkom om op 29 augustus om 14:30 uur op de pleinen van FC Maasland NO in |Kinrooi kennis te komen maken met wandelvoetbal. Je kunt ook contact opnemen voor verdere informatie bij Robert Christis tel: 0497 403406 of Harry Jans tel: 0475 722818

 

 

Please follow and like us:
0