Maasland verliest finale Limburg Cup U13

Afgelopen zaterdag speelden een selectie van U11/12/13 spelers van Maasland NO de finales van de Limburg cup  U13 op het prachtige kunstgrasveld van Hades. Doordat in de schiftingen een deel spelers niet konden en anderen depanneerde werd ervoor gekozen om aan te treden met deze leeftijdmix; dit had natuurlijk consequenties dat je fysiek ten onder kan gaan . Zoals je op bijgaande foto kan zien ; dat één van de uitblinkers; Karel Brouns 10 jaar tegen een speler van 13 jaar moet optornen die bij de U15 speelt.

Tegenstander Kolmont werd grondig  gescout  en ter voorbereiding speelden we deze week niveau wedstrijden in BVV en vooral Patro waar ons team een heel sterke indruk achterliet. Op de  kunstgrasmat  zou het technische spel de bovenhand halen en met een snelle balcirculatie zou alles mogelijk zijn.

Maasland begon heel goed tegen Kolmont en kwam op voorsprong via Yenthe Schetz en controleerde het eerste quarter. MNO kwam zelfs op een geruststellend 2-0 voorsprong toen de Kolmont doelman de bal niet klemde ; Karel brouns profiteerde en scoorde. Maar een zwak leidende ref keurde onterecht de 2-0 af. In het tweede quarter moest Haitam geblesseerd het veld verlaten en viel de organisatie weg. Op vijf minuten bouwde Kolmont op kracht een 1-3 voorsprong uit; maar Maasland knokte zich terug in de wedstrijd maar de zeer goede doelman van Kolmont hield zijn team overeind met drie sublieme reddingen op pogingen van Henry ; Ayman en Yenthe.  Het bleef spannend en in een alles of niets offensief bleef Maasland steken op een 2-4 verlies en mocht het zich opmaken voor de verliezersfinale.

In de kleine finale tegen Lummen trok Maasland NO het laken naar zich toe en met vlot combinatievoetbal tikte het zijn tegenstander uit. Alleen in de zone van de waarheid wilde het niet lukken. Uit een 10 tal uitgespeelde doelpogingen bouwde MNO een 2-0 voorsprong uit.  In de slotfase gooide Lummen alle kracht en lengte in de strijd.  MNO vergat te voetballen en gaf enkele kansen weg . In de hoop een extra voetballer bij te hebben als laatste man werd doelman Tim Flipkens  gewisseld door speler Roel Winthaegen; een ingreep die ik als coach volledig voor mij neem.  Helaas werd de opdracht niet helemaal uitgevoerd  en kwamen we nog achter met 3-4. Tot in de slotminuut het gelijkspel werd afgedwongen. Doelman Tim Flipkens dwong de Lummen spelers tijdens de penaltyshoot in de fout en nam zelf als een topper de beslissende strafschop.  MNO legde met een veel jonger team beslag op de derde plaats van de Limburg CUP U13.  We mogen tevreden terug blikken op een seizoen Limburg cup waarbij door afhakers ; schorsingen ; blessures en vormsel maar liefst 23 spelers deelanmen voordat we de finale bereikten. Dit komt natuurlijk de automatismen niet ten goede.

En als Piet zou vagen wat we hebben geleerd afgelopen zaterdag in Hades: een kunstgrasveld bij FC Maasland NO zou de ontwikkeling van onze jeugdspelers ten goede komen; zelfs onze Burgemeester voelde zich als een vis in het water op de kunstgrasmat.

Please follow and like us:
0