Maasland verliest met 0-3 tegen Godske!

De vraag die iedereen zich stelde was of FC Maasland eindelijk eens een vervolg kon breien aan een winstpartij.
Selectiezorgen voor de coaches waren er helaas ook want  Ruben Roijakkers moest afhaken met een verrekking zodat Kevin Stevens opnieuw achterin geposteerd werd. De refs werden in de bloemetjes gezet in het teken van de week van de ref. Daarna werd de partij aan een gezapig tempo op gang getrapt.
Geen enkel van de 22 acteurs of beide trainers maakten aanstalten om erin te vliegen. Het leek wel afgesproken om er een lange verkenningsronde van te maken. Je zou voor minder: lekker zonnetje, prachtige grasmat, de laatste rokjes die door de dames uit de kast waren gehaald om daarna voor enkele maanden te verdwijnen, supporters met een frisse Hoegaarden in de hand en zelfs een irritant kwetterend  “Godsheidsvogeltje” op de tribune kon niemand deren.
Godsheide probeerde de bal rustig rond te tikken en Maasland koos onbegrijpelijk voor de lange bal richting Kessen en Crijns.  Waren de instructies niet duidelijk of dacht men het middenveld te sparen?

Was het misschien de tactiek van Godsheide want toen iedereen bij Maasland in slaap gewiegd was kon Vaes simpel een verre inworp in doel tikken: 0-1. Ook deze achterstand kon FC Maasland niet op andere gedachten brengen. Onder het gemor van de toeschouwers begaven de spelers zich in de catacomben. De enige die lustig en blij verder kwetterde was dat blond vogeltje op de tribune met haar twee toeters. Irritant maar toegegeven: de beleving van de weinig meegereisde supporters van Godske was er wel…

Na de pauze  zou je denken  dat de Maaslandse gladiatoren met het mes tussen de tanden het veld zouden betreden, maar niets was minder waar. Hetzelfde verhaal tekende zich af  en het vuur werd eerder aangewakkerd door de Maaslandse supporters die hun tricolore team naar de frontlinie duwden.  De” anschlusstreffer” lag aan de voet van Crijns: Diego Gielen gaf een gemeten voorzet richting Kessen die handig doorliet aan de eerste paal voor Crijns die aan de tweede paal  klaar stond om de bal binnen te knallen. Doelman Fourier gooide zich echter met ware doodsverachting in de baan van de bal en wist de doelpoging te verijdelen.

Het moment om erop en erover te gaan was daar maar helaas had Maasland dat niet zo begrepen…  Godsheide kwam gemakkelijk terug in de wedstrijd en counterde naar hartenlust.  De 0-2 werd gemaakt door Mievis en thuissupporters trokken ontgoocheld richting kantine en probeerden hun troost te zoeken in het blonde gerstenat van biermagnaat Pierre Celis.  Vaes maakte kinderlijk simpel zijn tweede van de middag na een wandeling in het Hoverstadion.
Arm Maasland … Het zal een drukke week worden daar in het Hoverstadion waar de violen dringend gestemd moeten worden. Dit kan en mag niet met zoveel kwaliteit in dit team.

Een geschikte foto hebben we niet gevonden om deze wedstrijd te illustreren…

Please follow and like us:
0