Niel – FC Maasland: 2-3

Een mooie zondagmiddag in Niel: een lekkere grasmat en een prachtig najaarszonnetje inspireerden in de beginfase vooral  de spelers van Niel maar Maasland klom al snel op voorsprong via Frank Kessen die een voorzet van de doorgebroken Crijns simpel binnen knalde.  Niel was echter niet onder de indruk en speelde het slim met balbezit  en overwicht in het middenveld en met rake dieptepasses in de rug van de flankverdedigers zorgde het voor problemen in de Maasland defensie.  De tricolores ontsnapten enkele keren aan de gelijkmaker maar toen een laterale bal achterin werd onderschept scoorde Niel knap de gelijkmaker.Gelukkig waren de lijnrechters bij de les en werden terecht twee Niel doelpunten afgevlagd. Maasland counterde sporadisch  en op een  tegenaanval scoorde Crijns de 1-2.

Na rust kwam Maasland beter in de wedstrijd, er werd weer gevoetbald! Dennis Crijns scoorde zijn tweede van de middag.  Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Maar omdat Maasland vergat de partij dood te doen met kansen voor Vandeberg en Kessen, werkte het zich ei zo na nog in nesten. De aansluitingstreffer zorgde nog voor spanning maar de tricolores namen de drie punten mee naar huis.

Vorig seizoen hadden we in de beginfase van de competitie het geluk niet aan onze zijde maar  vandaag mogen we niet klagen. Maar de harde voetbalwet is hier van toepassing voor Niel: als je niet scoort kan je niet winnen!

Volgende week zondag  4 oktober spelen we om 15u onze thuiswedstrijd tegen Godsheide VV. En herinnert u zich de zware nederlaag vorig seizoen in Godsheide nog? Wij rekenen op een zeer gemotiveerde ploeg voor onze eerste thuiswedstrijd op zondagmiddag!

Please follow and like us:
0