Nog een lang seizoen voor FC Maasland N.O.

De voorzitter van VVV-Venlo, Hai Berden, heeft zelf een gezegde bedacht dat we sinds zondag rechtstreeks kunnen vertalen naar FC Maasland: ‘Is carnaval in het land, dan voetbalt VVV als een natte krant’. We gaan ervan uit dat de lezer zelf wel weet welk gedeelte van dit gezegde moet worden aangepast .

Een geïmproviseerd elftal moet het vandaag voor het oog van bijna 300 toeschouwers – de carnavalsprinsen die de aftrap verrichten nemen ook wat extra mensen mee – opnemen tegen directe concurrent HO Heide.Kapitein Hechtermans is geschorst, spits Crijns is op stage in Turkije en centrale verdediger Bart Jansen had geen ongelukkiger dag uit kunnen zoeken om geblesseerd te raken bij een potje zaalvoetbal met vrienden. Bij winst slaat Maasland namelijk een gaatje van zes punten, bij verlies komt Heide langszij. De gasten laten vanaf de aftrap zien dat ze gebrand zijn op de zege. FC Maasland begint niet als één team aan de wedstrijd. Coach Saelmans heeft zijn mannen opdracht gegeven hoog druk te zetten, maar steeds gebeurt dat aarzelend en maar door twee mensen, terwijl de rest niet aansluit of te ver van zijn man blijft staan. Gevolg: de twee die wel de moeite nemen te jagen, lopen zich kapot.

De doelkansen in de eerste helft zijn op de vingers van één hand te tellen. Eén keer moet onze keeper zijn kist uit om met de voet redding te brengen en eenmaal plaatst Jorn de bal mooi in de hoek, maar te zacht zodat de Heide-keeper redding kan brengen.

Na de koffie blijft het niveau abominabel. In de 48ste minuut helpt Maasland Heide zelf in het zadel door een verdedigend misverstand. En dan zie je dat dat soort foutjes tegen Maasland altijd worden afgestraft, terwijl dat andersom nooit gebeurt. Over de hoek en de klappen gesproken.

Maar goed, vanaf dat moment moet FC Maasland meer naar voren voetballen. Dat levert nog enkele halve kansjes op, maar echt gevaarlijk kunnen de tricolores niet worden. Wat de supporters achterlaat met de vraag hoe het mogelijk is dat de teamgeest die tegen Diepenbeek tentoon werd gespreid twee weken later volledig verdwenen lijkt?

Het wordt tijd om elkaar onder de armen te pakken, want van de laatste zes wedstrijden moeten er nog minstens 2 of 3 worden gewonnen…

Please follow and like us:
0